Prabanga tapo ir laukinis tualetas

buitisDar sausio mėnesį rašėme apie Kidulių seniūnijos Voverių kaime gyvenančią jauną mamą Eriką, kuri augina tris mažamečius vaikus, bet gyvena be kanalizacijos ir vandens. Tuomet nuspręsta moteriai ištiesti pagalbos ranką ir suręsti bent jau laukinį tualetą.

Nuotr. Sunki moters buitis dar sunkesnė – kai nėra net laukinio tualeto.

Pasidomėjus istorijos atomazga paaiškėjo, kad atėjus vasarai laukinis tualetas vis dar buvo nepastatytas. Nors Kidulių seniūnija parūpino būdelę, ji stovėjo nenaudojama, mat dar reikėjo iškasti duobę. Tuo laiku šeima naudojosi kibiru ir jo turinį ištuštindavo kaimynystėje esančiame laukinio tualeto duobėje.
 
Pavaduojantis Kidulių seniūną Vidmantas Benediktas Sprainaitis teigė, jog tualeto moteris neįsirengė, nes norėjo, kad į žemę tualete būtų įkasta bent pora šulinio žiedų, kad prireikus tualetą būtų galima išvalyti.

„Šiuo metu reikalai jau pakrutėjo, iškasta duobė ir įleistas vienas šulinio žiedas. Darbai buvo sustoję todėl, kad Erika norėjo, jog aš pats atvažiuočiau ir pirštu parodyčiau, kad šioje vietoje tikrai galima kasti duobę, kad nesisunks gruntiniai vandenys. Aš patvirtinau, kad vieta gera ir netrukus buvo įleistas pirmasis šulinio žiedas. Vanduo nesisunkia, taigi netrukus bus įleistas ir antras“, – pasakojo V. B. Sprainaitis.

Anot jo, Kidulių seniūnija dėl šio reikalo padarė viską, kas tik buvo įmanoma, o ir pati Erika labai geranoriška. Įrenginėjant tualetą jai padeda draugas, brolis. „Bus normali, paprasta, kaimiška būdelė. Kai prisipildys, komunalininkai turinį ištrauks ir išveš“, – teigė V. B. Sprainaitis ir pridūrė: – „Yra, kas nori dėl šios istorijos pūsti burbulą, bet nėra dėl ko.“

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.