Susitiko su Ministru Pirmininku

Praėjusį ketvirtadienį rajono savivaldybės laikinasis meras Juozas Puodžiukaitis lankėsi Vilniuje, kur kartu su kitų savivaldybių merais susitiko su Lietuvos Respublikos Ministru Pirmininku Sauliumi Skverneliu.

Susitikimo metu, kaip pasakojo J. Puodžiukaitis, Ministras Pirmininkas pristatė, kokius klausimus spręs Vyriausybė. Tarp pagrindinių – socialinės atskirties, regionų atskirties mažinimas, darbo vietų kūrimas ir pan. Tiesa, kaip visa tai įgyvendinti, konkrečių siūlymų pateikta nebuvo. J. Puodžiukaitis sakė, kad kalbėta ir apie Europos Sąjungos projektų įgyvendinimą bei patarta nesiimti kitų projektų, kol nebaigti įgyvendinti anksčiau pradėti. Beje, kalbant apie skolinimosi limitą, pasak laikinojo mero, daugiau nei pusė savivaldybių pagal fiskalinės drausmės įstatymą skolintis jau negali, o projektus įgyvendinti reikia. Po 2020 m. ši situacija gali tapti dar sudėtingesnė ir labiau suvaržyta. Ministras Pirmininkas pasisako už verslo atėjimą į regionus, sklypų suteikimą verslui su visa infrastruktūra ir pan.
 
„Čia kaip tas mūsų aplinkkelis, kur planuojam. Yra 9 ha. 2013 m. sugalvojom, 2014 m. paruošėme projektą, 2015–2016 m. prasnaudėm, o 2017 m. dar neaišku, kas bus. Tai kas čia pas mus gali ateiti?“ – retoriškai apie rajono situaciją kalbėjo J. Puodžiukaitis.

Kalbėta ir apie Vaiko teisių apsaugos koordinavimą.

„Nelabai mes pritariame, kad ministerija tvarkytų Vaikų teises. Vis vien daug priklauso nuo bendruomenės požiūrio į tą šeimą, kaip dirba socialinis darbuotojas, seniūnas ir mūsų Vaikų teisės. O jei koordinuos ministerija, vis vien tvarkytis ir spręsti turėsime mes“, – po susitikimo kalbėjo J. Puodžiukaitis.

Jis tikino, kad susitikimo metu merai išsakė nuomonę ir dėl nuostatos, jog beglobiai vaikai turėtų gyventi šeimynose. Daugelis tikino, kad prie šio modelio pereita per greitai, nes mūsų visuomenė kol kas nesubrendusi ir nėra pasirengusi, jog nereikėtų globos įstaigų, o žmonės iniciatyviai priglaustų svetimus vaikus.

„Merai sakė, jog biurokratizmą ištobulinom ir dar labiau tobulinam, o savivaldybei naudos jokios“, – įspūdžiais dalijosi laikinasis meras, kalbėjęs apie įvairių departamentų ir įstaigų steigimąsi.

Reziumuodamas susitikimą su Ministru Pirmininku laikinasis meras konstatavo, jog tiesiog visi pasikalbėjo ir tiek.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.