Suabejojo specialistų kompetencija

tarnauskas mindaugas
Nuotr.  Kontrolės komiteto pirmininkas Mindaugas Tarnauskas kalbėjo, kad protokolinių nutarimų nevykdymas tapo akivaizdžia problema.


Agnė NAUMAVIČIŪTĖ

Praėjusiais metais įvyko penki Kontrolės komiteto posėdžiai, apsvarstyti 22 klausimai, parengta dešimt protokolinių nutarimų, iš kurių keturi buvo neįvykdyti. Būtent apie juos plačiau kalbėta komiteto posėdyje.

Keturi „ne“

Pavyzdžiui, dar praėjusių metų kovo 14d. Kontrolės komitete svarstytas klausimas dėl Šilgalių sodų 5-osios gatvės atkarpos Šilgalių kaime atstatymo. Tuomet buvo nutarta kreiptis į Eismo saugumo komisiją, kad, įrengus minėtosios gatvės atkarpą, būtų pastatyti kelio ženklai, ribojantys sunkiasvorių transporto priemonių eismą. Birželio 3 d. Eismo saugumo komisija šį klausimą apsvarstė ir nusprendė nepritarti kelio ženklų įrengimui.

„Nors daugelis žmonių, tarp jų ir buvęs administracijos direktorius, tokiam pasiūlymui buvo pritarę“, – komentavo komiteto pirmininkas M. Tarnauskas.

Tame pačiame praėjusių metų kovo 14 d. Kontrolės komiteto posėdyje buvo svarstytas klausimas dėl rajono savivaldybės vietinės reikšmės kelių priežiūros ir plėtros programos vykdymo nuo 2010 m. Tuomet komiteto narės Irenos Haase prašymu buvo kreiptasi į Ūkio skyrių, kad kitam komiteto posėdžiui būtų pateiktas grafinis vaizdavimas pagal seniūnijose esančias kelio dangas. Tačiau vyresnysis specialistas Aurimas Staugaitis atsisakė vykdyti tokį nutarimą, nes pateikti grafinį vaizdavimą nebuvo nei techninių, nei fizinių galimybių. Tuo metu būtent buvo vykdomas kelių ir gatvių grafinės schemos kūrimo procesas. Ūkio skyriaus vedėjas sužinojęs, kad Kontrolės komitete buvo diskutuota šiuo klausimu, apgailestavo, kad tarybos nariai nežino, jog Geografinė informacinė sistema savivaldybės puslapyje įdėta jau keli mėnesiai.

„Man labai gaila, kad mūsų tarybos nariai nežino, kas yra rajono savivaldybės interneto svetainėje“, – komentavo K. Kuncaitis.

Ir tai dar ne pabaiga. Liepos 19 d. posėdyje svarstytas klausimas dėl Šiaurės gatvės statybų darbų. Tuomet vėlgi buvo kreiptasi į Ūkio skyrių su prašymu pateikti 2011–2013 m. ir 2016–2018 m. gatvės darbų sąmatą. Taip pat buvo kreiptasi į Viešųjų pirkimų ir Specialiųjų tyrimų tarnybas.

„Kęstutis Kuncaitis pateikė atsakymą, kad atsakymai iš tarnybų gauti, o sąmatos pateiktos. Tačiau nebuvo jokios sąmatos pateiktos. Nežinau, ką daryti su šiuo Ūkio skyriaus atsakymu“, – ironiškai kalbėjo komiteto pirmininkas.

Uždaras gyvenimas?

Lapkričio 24 d. buvo nutarta administracijos direktoriaus pavaduotoją Inga Cibulskienę, laikinai einančią direktoriaus pareigas, įpareigoti pateikti visą su Europos Sąjungos projektu „Šakių miesto pėsčiųjų ir dviračių takų rekonstrukcija“ susijusią informaciją. Tačiau tos informacijos iki šiol niekas taip ir nepateikė.

M. Tarnauskas išdėstęs šiuos faktus išsakė savo nuomonę, kad problema dėl protokolinių nutarimų nevykdymo yra akivaizdi. Anot jo, susidaro įspūdis, kad tarybos nariai kažką pakalba, kažką nusprendžia ir tuo viskas užsibaigia, o administracija gyvena savo uždarą gyvenimą.

„Ypač daug pastabų būtų galima skirti Ūkio skyriui“, – pastebėjo M. Tarnauskas.

Svarstant, kaip spręsti susiklosčiusią problemą, prabilta ir apie tai, kad galbūt reikėtų apsvarstyti kai kurių specialistų kompetencijos klausimą bei tam tikruose skyriuose atlikti tarnybinius patikrinimus.

Anot komiteto narės Irenos Haase, už visą savivaldybės struktūrą atsako administracijos direktorius, kurio pareigas šiuo metu laikinai eina Biudžeto ir turto skyriaus vedėja Egidija Grigaitienė. I. Haase siūlė į kitą komiteto posėdį pasikviesti būtent E. Grigaitienę, kuri turėtų pateikti išsamią informaciją, dėl kokių priežasčių šie protokoliniai nutarimai nebuvo įvykdyti.

„Jeigu buvo gautas neigiamas atsakymas, pavyzdžiui, dėl kelio ženklų įrengimo, turėtų būti ir aiškus motyvas, dėl ko taip nuspręsta, ir panašiai“, – kalbėjo I. Haase.

Komisijos nariai vienbalsiai nusprendė į kitą posėdį pasikviesti E. Grigaitienę.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px