Zypliuose – šeimų ir jų augintinių draugiškos varžytuvės

sunys bendra
Nuotr. Visi Šeimų šventės dalyviai buvo pakviesti įsiamžinti nuotraukoje prie centrinių Zyplių dvaro rūmų.


Praėjusį savaitgalį Zyplių dvaro valdose pirmą kartą Lietuvos kinologijos centras kartu su Lukšių kultūros centro darbuotojais surengė šventę šeimoms ir jų keturkojams augintiniams. Ne tik šakiečiai, bet ir iš Kauno, Vilniaus, Marijampolės bei Jurbarko į Zyplius atvykusios šeimos kartu su savo augintiniais buvo pakviestos dalyvauti orientacinėse varžybose.

Renginio sumanytojai šią Šeimų šventę skyrė birželio 1-ajai – Tarptautinei vaikų gynimo dienai bei pirmąjį birželio sekmadienį švenčiamai Tėvo dienai.

„Mūsų pagrindinis šio renginio tikslas ir yra skatinti draugiškus šeimos narių tarpusavio ryšius, stengiantis kartu aktyviai leisti laisvalaikį ir niekada nepamiršti savo keturkojų augintinių namuose“, – sakė šventės organizatorė ir vedėja, Kaune įsikūrusio Lietuvos kinologijos centro vadovė Monika Venytė.

Ji prisipažino, jog  Zyplių dvaras pasirinktas neatsitiktinai – pati  šiose apylinkėse vaikystės vasaras praleisdavusi pas savo močiutę, o tėtis gimęs būtent šiame dvare.

Šeštadienio rytą į šventę sugužėjusius orientacinių varžybų dalyvius bei žiūrovus pasveikino Šakių rajono meras Edgaras Pilypaitis, visus pirmą kartą apsilankiusius Zyplių dvare smagiai pasisvečiuoti kvietė Lukšių seniūnas Vidas Cikana. Gardžia žirnių sriuba visus šventės dalyvius vaišino Lukšių moterų klubo „Fedora“ narės. Ypač daug dėmesio pelnė išskirtiniais Zyplių dvaro svečiais tapę įvairių veislių ir skirtingo temperamento šunys.

Orientacinių varžybų dalyviams teko ne tik surasti dvylika žemėlapyje pažymėtų punktų, išdėstytų Zyplių dvaro bei parko teritorijoje, bet ir atsakyti į klausimus, susijusius su dvaro istorija, atlikti kitas užduotis. Keturkojams varžybų dalyviams reikėjo įvykdyti tam tikras dresūros komandas. Pagal skirtingas kategorijas („Šeima“, „Draugų komanda“, „Vyrai“, „Moterys“, „Vaikai“) varžybose dalyvavę orientacininkai, greičiausiai įveikę maršrutą ir aplankę visus punktus, buvo apdovanoti nugalėtojų taurėmis, medaliais, diplomais bei rėmėjų dovanomis.

Pasibaigus orientacinėms varžyboms, tarnybinių šunų dresūros klubo „Belgola“ kinologai pademonstravo savo parodomąją programą, žiūrovai galėjo stebėti šunų paklusnumo bei nusikaltėlių sulaikymo pasirodymus. Paskutinis šios šventės akcentas – gražiausio šuns „Zyplių gražuolis 2017“ rinkimai.

Renginio organizatoriai išreiškė viltį, jog ši pirmoji Šakių rajone surengta Šeimų šventė ilgainiui taps tradicine.

 „Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px