Pertvarkos strėlės kreipiamos ir seniūnijų pusėn

stankevicius baubonis
Nuotr. Kudirkos Naumiesčio seniūnas Algirdas Stankevičius (kairėje) turėtų pereiti į Šakių seniūniją ir tapti seniūno pavaduotoju, o Kudirkos Naumiesčio ir Žvirgždaičių seniūnijoms vadovautų pastarosios seniūnas Algimantas Baubonis.

Gintarė MARTINAITIENĖ  

Nuo balandžio 1 d. startuosianti naujoji savivaldybės struktūra palies ne tik dirbančius savivaldybės administracijoje. Pasirodo, rotacija jau numatyta ir kai kuriose seniūnijose, o ir vėliau seniūnijas planuojama atidžiau parakinėti.

Bene didžiausias netikėtumas, kad Kudirkos Naumiesčio seniūnas Algirdas Stankevičius bus nebe seniūnas, o pavaduotojas ir dirbs Šakių seniūnijoje. Jis pakeis darbą paliekantį ir į pensiją išeinantį Šakių seniūno pavaduotoją Alvydą Balaševičių. Kudirkos Naumiesčio seniūnijai laikinai vadovaus Žvirgždaičių seniūnas Algimantas Baubonis. Pasirodo, sprendimas dėl A. Stankevičiaus perkėlimo į kitas pareigas priimtas ir todėl, kad jam sunkiai sekėsi bendrauti su kolektyvu, sulaukta nusiskundimų dėl blogo mikroklimato seniūnijoje, įtampos. Keletas žmonių net išėjo iš darbo. Tiesa, kol kas, pasak administracijos direktoriaus Dainiaus Grincevičiaus, susitarimas tik žodinis, o A. Stankevičius šiuo metu atostogauja.

„Taip bandome išspręsti ir seniūnijose susidariusias vidines problemas, nes kilusio konflikto kitaip užbaigti neina, o jis kaip ūkinis specialistas tikrai puikus“, – sakė D. Grincevičius.

Tiesa, pensija artėja ir A. Bauboniui, tačiau kaip valstybės tarnautojas jis gali dirbti iki 65-erių. Informuojama, kad jis abiem seniūnijoms vadovaus laikinai, tačiau laikinai, pasak administracijos direktoriaus, gali užtrukti gana ilgai.

„Esame taip numatę, kad pagrindinė seniūnija bus Kudirkos Naumiesčio ir A. Baubonis vadovaus abiem. Įstatymai mums kitaip neleidžia sujungti seniūnijų, tai bandome optimizuoti lengvesniu teisiniu keliu“, – aiškino D. Grincevičius.

Dviem seniūnijoms, Sudargo ir Slavikų, kai pastarosios seniūnas Vidmantas Benediktas Sprainaitis sausį išėjo į pensiją, vadovauja ir Sudargo seniūnė Rita Grigaitienė. Administracijos direktorius mano, kad seniūnų tikrai užtenka, žmonės nesiskundžia, akivaizdu, kad su darbais visi susitvarko, tad nėra tikslo laikyti didesnio nei reikia etatų skaičiaus. Nors, pasak D. Grincevičiaus, drastiškų pokyčių nenumatyta, bet jis sako, kad po balandžio 1-osios tikrai atidžiau peržvelgs visas seniūnijas ir žiūrės, kas yra kas. Akivaizdu, kad darbai seniūnijose organizuojami skirtingai, tai atskleidžia ir seniūnų pateiktos ataskaitos.

„Tikrai verta paskaityti ir pasižiūrėti atidžiau. Jos labai skirtingos. Štai veiklos ataskaitose vieni rašo, kad vasarą nuo šaligatvių valo purvą, o žiemą sniegą... Kiti skundžiasi, kad skiriamų lėšų nepakanka, jaučiamas jų trūkumas, bet jokių siūlymų nepateikia“, – kalbėjo D. Grincevičius, pripažinęs, kad jei daug metų niekas nesigilino į ataskaitų turinį, ko gero, seniūnai jas rašė atmestinai.

Panašiai buvo ir su švietimo įstaigų vadovų veiklos ataskaitomis, kurias perskaitę administracijos vadovai turėjo nemažai priekaištų. Tačiau administracijos direktorius mano, kad taip neturi būti ir turi minčių, kaip situaciją reikėtų keisti. Tik viskam savas laikas. Tiesa, gerą įspūdį jam paliko Plokščių bei Sudargo seniūnių ataskaitos, viena keistesnių – Gelgaudiškio.

Pereinant prie pokyčių savivaldybės administracijoje jau anksčiau skelbėme, kad naujojo Ūkio architektūros ir investicijos skyriaus vedėjo pareigos pasiūlytos Šakių „Sodros“ skyriui vadovaujančiam tarybos nariui Arvydui Šlėderiui, tačiau kol kas negautas atsakymas iš „Sodros“, ar jis galės būti be konkurso pervestas į kitas pareigas tarnybinio kaitumo būdu. Tiesa, administracijos vadovų paaiškinimai apie „tarnybinį kaitumą“, pateikti paskutiniosios spaudos konferencijos metu ir aprašyti „Drauge“, užkliuvo Valstybės tarnybos departamentui. Skelbėme, kaip aiškino administracijos vadovai, kad neradus žmogaus  vietoje gali tekti priimti iš bet kurio kito miesto, nes tinkamą specialistą esą pasiūlytų Valstybės tarnybos departamentas iš savo rezervo ir administracijos direktorius neturėtų savo valios.

„Valstybės tarnybos departamentas atkreipia dėmesį, kad jis nesiunčia į įstaigas valstybės tarnautojų „tarnybinio kaitumo“ būdu, kaip rašoma straipsnyje. Į tam tikrą poziciją neatsiradus žmogaus įstaigos viduje, kurį būtų galima perkelti tarnybinio kaitumo būdu, yra skelbiamas viešas konkursas. Paskelbus konkursą, Valstybės tarnybos departamentas siūlo jame dalyvauti valstybės tarnybos rezerve esantiems buvusiems valstybės tarnautojams, kurie atitinka pareigybei keliamus reikalavimus. Šiems nesutikus ar įstaigai tarp jų neradus tinkamo kandidato, ji renkasi iš kitų prašymus dalyvauti konkurse pateikusių pretendentų. Bet kokiu atveju įstaiga pati renkasi būsimą tarnautoją“, – komentavo  Valstybės tarnybos departamento vyr. specialistė Lina Biekštaitė, raginusi neklaidinti skaitytojų.

Iš „Sodros“, pasak D. Grincevičius, nesulaukiama ir atsakymo dėl Regioninės plėtros skyriaus vedėjo Vito Girdausko galimo nusižengimo, kai šis turėdamas nedarbingumą buvo užfiksuotas viešame renginyje. Tiesa, neoficialiomis žiniomis, V. Girdauskui nedarbingumo išmoka buvo nubraukta.

Iš seniūnijų Žemės ūkio skyriaus žinion pereis žemės ūkio specialistai ir vietoj 14 planuojama palikti devynis specialistus (liks 6,5 etato). Tačiau administracijos vadovai ne kartą pabrėžė, kad etatai čia nėra karpomi, nes dažnas darbuotojas turėjo tik po mažą dalį etato ir dažnam šios pareigos esą buvo antraeilės.

„Žmogiškai tikrai nemaloni situacija, tačiau viską išsprendėme šalių susitarimu, pagal stažą išmokėjome, kas priklauso, nors tos sumos ir nedidelės“, – sakė D. Grincevičius,

Iki ketvirtadienio, kol laikraštis buvo ruošiamas spaudai, darbo santykiai iki galo neišspręsti su nedarbingumo pažymėjimą turinčiu Žemės ūkio skyriaus specialistu Rimantu Valiuku – nėra galimybių supažindinti, kad naikinama jo pareigybė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.