Prie Šakių krašto VVG vairo stoja nauja pirmininkė

slidziauskiene jakelaitiene
Nuotr. Raminta Jakelaitienė (dešinėje) dėkojo už išreikštą pasitikėjimą ir palaikymą, išrenkant Šakių krašto vietos veiklos grupės pirmininke, o buvusiai pirmininkei Aušrai Slidziauskienei linkėjo sėkmės.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Gruodžio 10 d. įvykusiame Šakių krašto vietos veiklos grupės (VVG) visuotiniame narių susirinkime buvo išrinkta nauja pirmininkė. 2016–2023 metų vietos plėtros strategijai vadovaus Raminta Jakelaitienė. Susirinkimo metu diskusijų sukėlė klausimas dėl pirmininkės darbo užmokesčio.

Susirinkimas sušauktas po to, kai Šakių krašto VVG pirmininkė, savivaldybės administracijos Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vyriausioji specialistė Aušra Slidziauskienė pateikė prašymą atšaukti ją iš VVG. Ji šias pareigas ėjo nuo 2014 metų.

Nors iš pradžių susirūpinta, kad nebus susirinkimo kvorumo, tačiau iš 64 VVG veikloje dalyvaujančių narių atvyko 49.

Susirinkimui pirmininkauti išrinktas valdybos narys, Voniškių kaimo bendruomenės centro atstovas Tautvydas Šukys pabrėžė, kad VVG šiuo metu gana įtemptas laikotarpis ir be vadovo organizuoti veiklą yra sudėtinga. Į susirinkusius kreipęsis verslo atstovas Juozas Dainelis akcentavo, kad naujam vadovui ir jo komandai įgyvendinant strategiją reikės įsisavinti pustrečio milijono eurų.

„Todėl šiandien reikėtų atmesti visas emocijas, o džiaugtis, jeigu randame žmogų, kuris nori dirbti. Reikia jį palaikyti. Čia yra ne koks garbės reikalas, o darbas. Pirmininko rinkimai yra rimtas reikalas, šitie pinigai pareina į rajoną ir ne vis tiek, kaip mes juos paskirstysime“, – kalbėjo J. Dainelis.

Vienintelį kandidatą į VVG pirmininkus pasiūlė rajono meras Edgaras Pilypaitis. Jis kalbėjo, kad A. Slidziauskienės pasitraukimas iš pareigų buvo gana spontaniškas ir netikėtas. Meras priminė, kad A. Slidziauskienė dalyvauti VVG valdybos veikloje buvo deleguota nuo vietos valdžios. Pasak mero, į jos vietą tinkamo žmogaus paieškos užtruko.

„Ieškojome žmogaus, kuris būtų su tokio darbo patirtimi, atitinkamais gebėjimais. Tarybos narė Raminta Jakelaitienė pati pasisiūlė. Taryba į VVG valdybos narius vienbalsiai ją delegavo, aš R. Jakelaitienę siūlyčiau pirmininkės pareigoms“, – kalbėjo meras. Daugiau pretendentų nebuvo pasiūlyta.

Prisistatydama R. Jakelaitienė pasakojo, kad dešimt metų vadovauja žemės ūkio bendrovei ir jai kaimo politika yra aktuali.

„Jau norisi tam tikrų iššūkių. Jei sulaukčiau jūsų pasitikėjimo ir palaikymo, mielai imčiausi šių pareigų. Kompetencijų ir gebėjimo projektinėje veikloje turiu, o kurių truks, galima įgyti“, – kalbėjo kandidatė.

R. Jakelaitienė dar pridūrė, kad VVG valdybai keltų klausimą ir dėl pirmininkės darbo užmokesčio.

„Manau yra normalu, kad tokias atsakingas pareigas einantis žmogus turėtų gauti atlyginimą. Suprantu, kad tai VVG valdybos kompetencijos klausimas. Tik pasisakau, kad nebūtų vėliau staigmenos. Dirbti visuomeniniais pagrindais... supraskit... prabanga šiais laikais ir to sau leisti negalėčiau“, – tvirtino R. Jakelaitienė ir patikino, kad pirmininkės pareigas VVG ir vadovo pareigas UAB „Agrolina“ ji suderintų.

Vietos plėtros strategijos finansininkė Alina Baltrušaitienė paaiškino, kad strategijoje VVG pirmininko pareigybei lėšų nėra numatyta. Iš strategijos yra skirtos lėšos darbo užmokesčiui trims pareigybėms, kurios šiuo metu yra užpildytos. A. Baltrušaitienė paminėjo, kad atlyginimas pirmininkui galėtų būti mokamas iš kitų resursų. Rajono meras E. Pilypaitis patikslino, kad iki šiol VVG pirmininkui priedas buvo mokamas iš savivaldybės, nors realiai taip neturėtų būti. O A. Slidziauskienei, kadangi ji perėmė kitas funkcijas iš buvusių administracijos darbuotojų, pagal įstatymą papildomai mokėti už darbą VVG nebuvo galima. Tikėtina, kad ji būtent todėl ir atsisakė pareigų, nors oficialus motyvas – itin didelis darbo krūvis.

Susirinkusieji kėlė klausimą, ar R. Jakelaitienė, sužinojusi, kad nėra finansinių galimybių mokėti atlyginimą, nepasitrauks iš pirmininkės pareigų.

R. Jakelaitienė atsakė, kad ją apskritai stebina tokie klausimai dėl pirmininko darbo užmokesčio: „Čia yra rimtos pareigos ir jeigu tik ateiti ir būti... tai yra vienas klausimas. O aš ateinu dirbti!“

Prieita prie išvados, kad klausimą dėl pirmininko darbo užmokesčio turėtų spręsti VVG valdyba. Atėjus laikui balsuoti, beveik vienbalsiai (du susilaikė) nauja Šakių krašto VVG pirmininke išrinkta R. Jakelaitienė. Ji taip pat buvo išrinkta ir į VVG valdybą.
R. Jakelaitienė dar kartą padėkojo už pasitikėjimą ir Šakių krašto VVG narių vardu padėkojo A. Slidziauskienei už atliktą milžinišką darbą, kuomet parengta strategija sulaukė maksimalaus įvertinimo – 100 balų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px