Rajono vandenvietėse – kokybiškas vanduo

Gruodžio 14 d. buvo gauti paskutinių gręžinių vandens kokybės rezultatai, kurie parodė, kad arseno kiekis atitinka higienos reikalavimus, vanduo tinkamas maisto ruošimui. Mėginiai buvo imti iš 78 vandenviečių, kurias prižiūri savivaldybės įmonė UAB „Šakių vandenys“.

Šįmet arseno per didelis kiekis rastas kaimyninių – Jurbarko, Vilkaviškio rajonų kai kuriose vandenvietėse. Būtent dėl šios priežasties ir rajone buvo suskubta padaryti pakartotinius tyrimus. Kaip jau yra informavęs UAB „Šakių vandenys“ vadovas Kęstutis Vilkauskas, arseno ir kitų medžiagų tyrimai atliekami kiekvienais metais. Šakių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Artūras Šimkus informavo, kad kitais metais įmonėms, tiekiančioms gyventojams vandenį, reikalavimai bus griežtesni, taip pat įmonės privalės tinkamai ir laiku pateikti visuomenei informaciją apie vandens kokybę, kad gyventojai turėtų galimybę apsispręsti, kokį vandenį ir iš kur jiems naudoti. Rajono gyventojai, kurie naudoja privačių gręžinių vandenį, už jo kokybę atsako patys, todėl tyrimus dėl arseno ar kitų mineralų pertekliaus privalo atlikti savo iniciatyva.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px