Kiaulės metais gimę kraštiečiai grįžtelėjo į praėjusius metus

2019
Asta Saulė ŠULSKYTĖ


Dar kartą apsisukęs metų ratas vėl priverčia stabtelėti prie Naujųjų metų slenksčio, atsigręžti atgal ir, kiek pamąsčius, žvilgtelti į rytojų, vedantį į 2019-uosius – Kiaulės metus. Kiaulė, aukščiau pasilypėjusi, tiriančiai ir skeptiškai žvelgia į mus. Jai neužtenka tik žvilgtelėti, bet reikia viską nuodugniai išsiaiškinti, surasti tiesą. Knisdama žemę, Kiaulė nori ištyrinėti paslėptas gyvenimo tiesas. Būtent Kiaulės metais (1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007) gimę mūsų kraštiečiai, palydėdami senuosius ir pasitikdami Naujuosius metus, dalijasi savo mintimis.
 
2019sakalauskieneĮ horoskopus žiūri su humoru

Rajono savivaldybės Bendrųjų reikalų skyriaus specialistė Irena Sakalauskienė atviravo, kad horoskopus kartais paskaito, tačiau nemano, kad jie gali numatyti ateitį. Tiesiog į juos žiūri su humoru, retsykiais palygina, ar atitinka asmenines savybes.

„Manau, žmonės, gimę Kiaulės metais, yra panašių būdo bruožų – linksmi, ištvermingi, geraširdžiai, atsakingi, laikosi duoto žodžio, – įsitikinusi I. Sakalauskienė. – Pati mėgstu punktualumą, esu reikli sau ir kitiems, kartais užsispyrusi.“

Pasak jos, besibaigiantys metai buvo darbingi. Moteris tikisi, kad ateinantys nebus blogesni už praėjusius.

„Sau ir kitiems Naujais metais palinkėčiau būti atlaidesniems, geresniems, daugiau šypsotis. Nebūkite pikti ir pavydūs, džiaukitės ne tik savo, bet ir kolegų, draugų pasiekimais“, – linkėjo I. Sakalauskienė.    
 
2019voreviciusDažniau žiūrėkime į dangų

Šakių „Žiburio“ gimnazijos dailės mokytojas Algimantas Vorevičius įsitikinęs, kad horoskopai yra sudaromi pagal dangaus kūnų išsidėstymą, jų judėjimo trajektorijas visatos platybėse ir santykiavimą vienas su kitu.

„Galvoju, kad juos sudarinėja žmonės, kurie yra baigę tam tikrus mokslus, tačiau tokių yra gal 0,01 proc. Visi kiti – šarlatanai. Pati geriausia „horoskopų sudarytoja“ buvo mano močiutė Ona, kuri praktiškai viską darydavo pagal mėnulio fazes: kirpdavo avis, pjaudavo žąsis, sėdavo morkas, sodindavo bulves, raugdavo kopūstus, kirpdavo nagus ir plaukus ir t. t., ir pan.“, – pasakojo A. Vorevičius.

Jis prisipažino niekada nesusimąstęs, kuo žmonės, gimę Kiaulės metais, yra ypatingi.

„Vienas poetas yra pasakęs, kad kiaulės niekada nežiūri į žvaigždes, tačiau aš galvoju, kad nesu vienintelis, kuris dažnai žiūri į debesis, žvaigždes, praskrendančius paukščius ir orlaivius...“ – atviravo A. Vorevičius.

Praėjusiais metais jo gyvenime buvo nemažai prasmingų dalykų: tapybos darbų paroda „Vandens ženklai“ birželio mėnesi buvo eksponuota Birštono kurhauze, sukurtas skulptūrinis objektas iš granito, skirtas Lietuvos šimtmečiui, buvo įbridęs į Juodąją jūrą... Kitais metais mokytojas tikisi sušlapti kojas Indijos vandenyne.

„Ateinančiais metais visiems palinkėčiau dažniau žiūrėti į dangų. Ten galima pamatyti ir pajausti daug gražių ir prasmingų dalykų“, – kalbėjo A. Vorevičius.

2019sapolieneSvarbesnės realios gyvenimo naujienos

Lukšių Vinco Grybo gimnazijos direktorė Nijolė Šapolienė sako horoskopų kasdien neskaitanti, nes jai svarbesnės realios gyvenimo naujienos ir įvykiai.

„Žinoma, keičiantis metams horoskopus paskaitau, bet tikiu tik tais, kurie sako, kad ateinančiais metais viskas bus gerai. Kartais reikia patvirtinimo iš šalies, kad kažkas kitas pasakytų: „Tu gali“, – atviravo direktorė.

Jos manymu, žmonių, turinčių tik vieno ženklo savybių, yra nedaug. N. Šapolienė įsitikinusi, kad ne tai svarbu, kieno vardu pavadinti metai, o tai, kad jie yra Mano metai, nes Mano metais man bus gerai.

Direktorė neslėpė, kad besibaigiantys metai jai turėjo esminių pokyčių, iššūkių ir naujų atsakomybių. Rajono žmonėms ji linkėjo, kad 2019- ieji būtų sotūs ir džiaugsmingi, kad niekas nestokotų nei gėrio, nei laimės, nei sėkmės.

2019smirnovasLabiausiai pasitiki savo patirtimi

Šakių džiudžitso ir kobudo sporto klubo „Ošimas“ įkūrėjas, Rytų kovos menų meistras ir Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriaus mokytojas Vytautas Smirnovas, kaip ir daugelis, aklai tikėti horoskopais nelinkęs – labiausiai pasitiki savo paties patirtimi. Būtent ja remdamasis mokytojas teigia, kad Kiaulės metais gimę žmonės dažniausiai pasižymi atjauta ir išmintimi.

Žvilgtelėjęs į prabėgusius metus, V. Smirnovas neslėpė, kad jie buvo labai darbingi, turtingi tiek dvasine, tiek ir materialine prasme. Jį džiugino aukšti mokinių sportiniai pasiekimai, laikas, praleistas su šeima.

„Iš ateinančių metų tikiuosi darnos šeimoje ir darbe, gerų tarpusavio santykių su žmonėmis, sėkmingos sportinės ir dvasinės veiklos. Naujais metais visiems linkiu meilės, kantrumo, gerumo, didžiadvasiškumo, geraširdiškumo, teisingumo, paprastumo, išmintingumo ir dvasinės stiprybės“, – linkėjo sportininkas.

2019dragunaitytePalinkėjo ramybės

Rajono savivaldybės tarybos narė ir Gelgaudiškio vidurinės mokyklos mokytoja Eglė Dragūnaitytė horoskopais ne tik netiki, kaip ir daugeliu kitų panašių dalykų, bet jų net neskaito.

„Nesu ir prietaringa – mano katinas juodas, – prisipažino tarybos narė. – Tiesa, išimtis yra. Tikiu, kad jei darysi ar linkėsi kam blogo – grįš tau pačiam. Čia rimtai!“

Paklausta, kokie buvo praėję metai, E. Dragūnaitytė neslėpė, kad jais liko patenkinta.

„Gyvenau juos beveik taip, kaip galėjau ir norėjau – sutikau gražių žmonių, dirbau, keliavau, daržai gerai augo, sodas džiugino... – vardijo mokytoja. – Tik  nuolatos persekioja mintis, kad Lietuva kažkur vis užstringa – nelabai mylimi čia jaučiasi žmonės. Ir ne vien piniguose čia esmė.“

Ateinančiais metais sau ir visiems ji palinkėjo RAMYBĖS, ateinančios iš pasitikėjimo savimi, sveikata, darbu, darbdaviu, kaimynu, artimu, šiandiena ir rytojumi.

2019lebedzinskasKiekvienas žmogus – asmenybė

Šakių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro vadovas Viktoras Lebedžinskas prisipažino, kad horoskopų praktiškai neskaito ir jais apskritai netiki. Galbūt todėl ir nesureikšmina metų suskirstymo, kieno tai metai – Kiaulės, Gaidžio, Gyvatės ar kito gyvūno...

„Kiekvienas žmogus – asmenybė. Vienas šiek tiek geresnis, kitas – kitoks“, – įsitikinęs V. Lebedžinskas.

Jis neslėpė, kad tikisi ir kitais metais būti naudingas ir reikalingas savo šeimai, draugams, aplinkiniams ir sau. Gydytojo manymu, praėję metai kaip tik tokie ir buvo – daug veiklų, darbų, siekių, kartais ir nesėkmių, nes nuo jų niekas neapsaugotas.
Stovint ant Naujųjų metų slenksčio, V. Lebedžinskas kiekvienam linkėjo daug gerų idėjų ir jų įgyvendinimo, daug sveikatos ir geros nuotaikos, kad pragyventi metai dar nepradėtų pernelyg slėgti pečių.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.