Grybautojai giriasi pirmaisiais laimikiais

grybai 2
Nors grybų randama nemažai, didžioji dalis – sukirmiję. Skaitytojo nuotr.


Grybautojai jau pradėjo naują sezoną – pasirodė pirmasis vasaros grybų derlius. Pasak grybautojų, rajono miškuose jau kuris laikas galima rasti voveraičių, o šiuo metu  pradėjo dygti baravykai, raudonviršiai ir kiti vasaros viduryje pasirodantys grybai.  
 
Pirmosios voveraitės patyrusių grybautojų žinomuose grybynuose pasirodė birželio pradžioje. Šių grybų mėgėjai dažniausiai renkasi Sudargo seniūnijos miškus. Grybautojas Juozas iš Gotlybiškių kaimo sako, kad pirmąsias voveraites Sudarge rado vos prasidėjus birželiui. Jo manymu, tada buvo tik šių grybų dygimo pradžia, nes voveraitės buvo dar labai mažos, tačiau aplinkui jas matėsi jaunų grybų užuomazgos.

Žmonės nuogąstauja, kad šįmet dėl gamtinių sąlygų parsivežti pilnų pintinių baravykų veikiausiai nepavyks. Tačiau socialiniame tinkle „Facebook“ vis dažniau pasirodo nuotraukos su kupinomis baravykų pintinėmis.

Mūsų krašte pirmieji tokiais radiniais ėmė girtis Ritinių kaimo gyventojai, kurie teigė, jog baravykų pavyko aptikti Pankliškių (Gelgaudiškio sen.) ir Draustinės miškuose. Tiesa, gausiu laimikiu jie nesigyrė – buvo rasti keli baravykai, o, grybautojų teigimu, ir tie patys buvo nemenkai pagraužti kirminų.

Praėjusią savaitę raudonviršių grybautojai rado Kūdrų miške (Lekėčių sen.).

Plokščių seniūnijos miškuose rajono gyventojus glumina iškabinėti užrašai, įspėjantys apie kiaulių marą. Galbūt dėl to girioje grybautojų nedaug, tačiau grybų yra. Nors nemažai grybų sukirmiję, per nepilną valandą pietums galima prisirinkti lepšių, baravykų ir raudonviršių.

Kaip paaiškėjo, šeštadienį Šakių Zanavykų turguje didelio grybų pasirinkimo nebuvo. Grybautojai pardavinėjo voveraites. Už litrą prekeiviai prašė po tris eurus. Voveraičių pardavėjas Jonas gyrėsi, kad tris pilnas dėžes šių gėrybių jis pririnko Sudargo miškuose, o kitų grybų kol kas ten rasti jam nepavyko.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.