Fantastiškai jautęsis tarybos narys staiga sunegalavo?

pukinskas taryboje
Nors Romas Pukinskas tikino besijaučiantis fantastiškai, taip neatrodė. Visgi po pertraukos jis tarybos posėdyje nepasirodė. Buvo paskelbta, kad pablogėjo tarybos nario sveikata. Tik neaišku, ar kalta skaudanti ranka, ar aukštas kraujospūdis, ar įtakos turėjo kitos priežastys... D. Pavalkio nuotr.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Klausimas, kas penktadienį vykusio tarybos posėdžio metu nutiko tarybos nariui socialdemokratui Romui Pukinskui, lieka atviras. Nors jis elgėsi neįprastai it apsvaigęs, pats tikino besijaučiantis fantastiškai, neigė kažko vartojęs, o po pertraukos į tarybos salę nesugrįžo esą pablogėjus sveikatai.

Kad R. Pukinskas ir atrodė, ir elgėsi neįprastai, dėmesį atkreipė ne vienas jo kolega. Ne vienas jų replikavo, kas galėjo turėti įtakos tokiam kolegos elgesiui, tačiau spaudai komentuoti atsisakė.

„Ne spaudai ar kaip žmogui komentuoti galiu, bet spaudai ne“, – sakė vienas iš kolegų, nesutikęs būti net įvardytas.

Opozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūnas Valdas Stankūnas jau ne pirmą kartą atkerta, kad prisikomentavo kalbėdamas apie administracijos direktoriaus pavaduotoją Redą Juškaitį, tad ir šia tema „jokių komentarų“. Šiek tiek kalbesnis jo kolega, LVŽS Šakių skyriaus pirmininkas Tomas Skaizgirys.

„Ne iš pat pradžių, bet pasirodė jo elgesys kitoks. O ar tai sveikatos sutrikimas, ar kas, nežinau. Romą žinau eilę metų, tai ir žvilgsnis, ir elgesio, ir kalbos maniera kitokia, bet kas turėjo tam įtakos, negaliu pasakyti“, – jau po posėdžio sakė T. Skaizgirys.

Tiesa, „keista jo akių reakcija“ pasirodė ir merui.

R. Pukinskas tarybos posėdžio metu sėdi ne tik priešais opozicinę frakciją, bet ir prieš žurnalistus, kuriems jis gana gerai matomas. Tad matome, kaip jis ant stalo papila vandenį ir išmaudo kolegės Ramintos Jakelaitienės mobilųjį. Abu kartu šį nesklandumą sutvarko. Kam nepasitaiko?! Tiesa, dar visai prieš posėdį R. Jakelaitienė išsiveda jį iš salės, bet tuoj ir vėl sugrįžta. Prasideda posėdis. R. Pukinskas elgiasi it nesavas, vis paspaudžia mygtuką norėdamas kalbėti, bet raginamas R. Jakelatienės keletą tokių ketinimų atsiima. Iš šono susidaro vaizdas, kad R. Jakelaitienė bando sutramdyti R. Pukinską, kuris neramiai sėdi savo vietoje, vis išsitraukia telefoną, gurkšnoja vandenį ir nori pasisakyti... Tiesa, ne itin rišliai. Vėliau socialdemokratė ginsis, jog tramdymu ji tikrai neužsiėmė, o mums, ko gero, susidarė blogas įspūdis.

„Kelis sykius pasiguodė dėl sveikatos, tai pasiūliau palikti posėdį“, – teigė R. Jakelaitienė.

Svarstant klausimą dėl ambulatorijų uždarymo į tribūną stoja atsakingos specialistės, tačiau diskusijoms šiuo klausimu tik prasidėjus R. Jakelaitienė paprašo pertraukos pasitarti ir susiderinti šiuo klausimu poziciją. Pasibaigus diskusijoms taip ir įvyksta. Valdančioji dauguma palieka salę, tik R. Pukinskas niekur neskuba, tad skubu pasiteirauti, kaip jis jaučiasi.

„Fantastiškai“, – nuotaikingai atsako R. Pukinskas, patikslindamas, kad su jo sveikata viskas gerai. Tiesa, vėliau prasitaria, kad turi nedarbingumą ir problemų su ranka, o trečiadienį esą laukia ir rankos operacija. Sako nesuprantąs, kam ta pertrauka, teiraujasi, kodėl jo klausinėju, o aš teiraujuos jo, kas nutiko, kad toks neįprastas elgesys.

„Nieko, viskas gerai“, – sako jis.

 Sakau, jeigu turite nedarbingumą, gal reikėjo gydytis namuose?

„Kad man labai rūpi“, – paaiškina tarybos narys.

Jam palikus salę kitas socialdemokratas Martinas Eimutis surenka R. Pukinsko daiktus. Spėjame pamatyti, kaip R. Pukinskas nusileidžia laiptais iš antrojo aukšto, paskui atvykusį žmogų išeina į vidinį kiemą, sėda į automobilį ir yra išvežamas. Po pertraukos paskelbiama, kad posėdis vyks be kolegos sušlubavus jo sveikatai. Kas įvyko, teiraujuosi jau po posėdžio vykstančios spaudos konferencijos metu.

„Matėsi, kad socialdemokratų frakcijos narys R. Pukinskas jaučiasi prastai, matėsi, kad jam pakilęs spaudimas ir pertraukos metu buvo nuspręsta... jis pats pasiprašė, kad galėtų kreiptis pagalbos į gydytojus ir vykti namo“, – komentavo socialdemokratų Šakių skyriaus pirmininkas ir vicemeras Darius Jakavičius, nemanantis, kad jo kolega galimai galėjo būti apsvaigęs.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.