Mero persikūnijimas į Antaną papiktino lukšiečius

Ko gero, kad mero dalyvavimas televizijos projekte ne juokais papiktino lukšiečius, kurie nevengė dalintis nuomonėmis socialiniuose tinkluose, jie piktinosi esą jis tikrino darbuotojų kompetenciją. Situaciją bendruomenės žmonės vertina kaip viešą susidorojimą su darbuotojais. Negana to, meras į seniūniją užsuko ne kaip meras, o kaip Antanas iš Vilkaviškio.

Kaip „Facebook“ rašė viena iš Lukšių bendruomenės centro narių, Antanu iš Vilkaviškio prisistatęs senolis buvo susirūpinęs vienos pėsčiųjų perėjos apšvietimu Lukšių miestelio centre, tad jis užėjęs į seniūniją esą norėjo išbarti seniūną.
 
„Ten jo neradęs, įvairiais klausimais provokavo seniūno sekretorę, tikrino jos kompetenciją, pasiprašė Lukšių seniūno telefono, o paskambinti seniūnui išėjo į gatvę. Seniūnui prisistatė tuo pačiu Antanu, uždavinėjo vėlgi provokuojančius klausimus, o baigęs pokalbį grįžo į seniūniją, nes buvo rimtai nusiteikęs nepalikti pėsčiųjų perėjos neapšviestos – rašyti prašymą. Tai padaryti sunkiai sekėsi, nes Antano būta mažaraščio“, – rašė Lukšių bendruomenės centro narė Rima Bendorienė, atskleidusi, kad tas Antanas – tai rajono meras Edgaras Pilypaitis.

Pasipylė komentarai, ko meras prilipo prie Lukšių seniūno, kad tai nei juokinga, nei etiška, ir stebėjosi, kodėl į viešumą keliamos problemas, kurių sprendimas pačios savivaldybės rankose.

„Darbo metu? Pats meras? Persirengęs? Slapta filmuoja?“ – teiravosi viena komentatorė ir gavo atsakymą, kad į visus klausimus atsakymas – „taip“.

„Ar meras yra padaręs bent pusę tiek gerų darbų, kiek padarė seniūnas. Kodėl niekas iš grietinėlės nekalba apie jo padarytus gerus darbus, gal gėda, kad jiems toli iki to...“ – rašė kita, o R. Bendorienė kėlė klausimą, kodėl tiek laiko vilkinama Lukšių miestelio centrinės gatvės projekto, kurį įgyvendinus ir būtų sutvarkyta šios gatvės dalis ir apšvietimas, pradžia.

Po poros dienų meras savo nuomonę apie šią situaciją parašė savo socialiniame profilyje bei ramino, kad niekas neužsiima nei persekiojimais, nei kompromitavimais.

„Prasidėjo LRT projektas, kuriame dalyvauja ir daugiau savivaldybių merų. Jis bus pradėtas rodyti po Naujųjų metų, tad visų projekto detalių atskleisti negaliu tiek dėl žiūrovų, tiek dėl kitų projekto dalyvių. Patikslinsiu tik tiek, kad tai daugiau iššūkis merui, o ne tiems, kurie su juo papuola į kadrą. Laida nėra iš „geltonosios žiniasklaidos“ lentynos, tad tikrai niekas nebus apjuodintas ar pažemintas“, – rašė rajono vadovas, pridūręs, kad už projekto organizavimą ir vykdymą atsako Edmundo Jakilaičio prodiuserinė kompanija.

Tiesa, Antanas aplankė ne tik Lukšius, bet užsuko ir į Kudirkos Naumiesčio seniūniją. Apie mero dalyvavimą projekte užsiminta ir antradienį vykusio seniūnų pasitarimo metu, tik nežinantiems buvo sunku suvokti, kas ir kaip, nes niekas išsamesnių detalių nepateikė. Dar kartą patikslinta, kad tai projektas, kuriame dalyvauja 16 savivaldybių, tarp jų ir Šakiai, o pagrindiniai vaidmenys tenka merams.

„Nežinau, bet gal neetiška durt ten, už ką patys atsakingi. Gal pasireklamuoti nori, ko nepadarę“, – svarstė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Šakių skyriaus pirmininkas Tomas Skaizgirys, neatmetęs galimybės, kad šis klausimas opozicijos bus iškeltas ir tarybos posėdžio metu.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.