Komunikacijos stoka kenkia dvaro įvaizdžiui

Pirmadienį rajono savivaldybės administracija vėl sušaukė Zyplių dvaro ansamblyje įsikūrusių įstaigų vadovų, šeimininkų pasitarimą, kaip daryti, kad ši istorinė rajono vieta, traukianti gausų būrį lankytojų, ateityje būtų dar patrauklesnė čia užsukantiems žmonėms.

Susitikimo tikslas vienas – kaip padaryti, kad po atskirų šeimininkų sparnais besiglaudžiančios dvaro pastatų erdvės lankytojui būtų matomas kaip vientisas, patrauklus turistinis objektas, o ne kaip dabar, kai atrodo, kad įstaigos dirba savo atskiruose darželiuose. Signalas savivaldybei duotas, kad dvare įsikūrusių įstaigų darbuotojai nekomunikuoja tarpusavyje, dėl to kenčia pats dvaro įvaizdis, kuris, norint išlikti šioje srityje, yra labai svarbus.
 
Beje, apie tai, kad vienoje teritorijoje vietos po saule visiems mažoka, jau esame rašę 2017 m. rugsėjį, pasirodo, ir po kurio laiko situacija nelabai keičiasi.

Rajono meras sako atvirai, kad lankytojui yra visiškai nesvarbu, kas ką daro tame dvare, jis mato galutinį rezultatą ir jeigu dabar į dvarą atvykstančių lankytojų dar turime pakankamai, tai neaišku, ar taip bus ir toliau. Šiuo metu Zyplių dvare šeimininkauja net keturios skirtingos įstaigos – Zanavykų muziejus, Lukšių kultūros centras, privataus investuotojo restoranas „Kuchmistrai“, o likę pastatai, kurie nepriklauso šioms įstaigoms, prižiūrimi seniūnijos, beje, viename iš jų – svirne – yra sandėliuojama ir lankytojams rodoma per daugelį metų sukaupta tautodailininkų darbų ekspozicija. Įstaigoms yra priskirtos ir tam tikros dvaro teritorijos, kurias jos privalo prižiūrėti. Pasak rajono mero, šio susitikimo tikslas – kad visų skirtingų įstaigų vadovai pagalvotų, kaip vykdyti savo veiklą, kad lankytojas matytų dvarą ne kaip atskirų įstaigų, sukištų į vieną kiemą, kratinį, bet kaip vientisą objektą, patrauklų lankytojui. Tačiau tokia vizija įmanoma tik tada, kai visų skirtingų įstaigų vadovai pradės tarpusavyje komunikuoti ir visi turės aiškią bendrą veiklos strategiją.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kas lemia žemą rajono poziciją švietimo srityje?

klausimelis 05 21Edvinas iš Šakių:

Manau, mokiniai yra per mažai motyvuoti mokytis. Aš, pavyzdžiui, baigiau aštuonias klases, buvo kitokie laikai, bet siekiau, stengiausi mokytis. Ir toliau mokiausi, baigiau technikumą. Sūnus baigė universitetą, anūkai dar maži. Kaimo vaikai mokosi ne prasčiau. Netgi labiau pasiekia aukštų pasiekimų. 

klausimelis 05 21 2

Ričardas iš Bliuviškių:

Manau, ir tėvai turėtų labiau rūpintis vaikų mokslais. Bet yra ir pačių mokinių be motyvacijos. Mačiau – stovi prie Darbo biržos du mokiniai, o ne pamokose. Savo laiku siekiau mokytis, nebuvo jokia kančia eiti į mokyklą. Baigiau devynias klases, vėliau įsidarbinau. Girdėjau – Griškabūdyje mokytojų trūksta. Netiesa, kad kaimo vaikai prasčiau mokosi, mūsų kaime vienoje šeimynoje augantys vaikai labai aukštų rezultatų yra pasiekę.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.