Dėl rajono kvietė sutelktai dirbti

Paskutiniajame savivaldybės tarybos posėdyje buvo patvirtinta ir tarybos bei mero veiklos ataskaita.
 
Meras Edgaras Pilypaitis sakė nenorintis apsiriboti tik ataskaitoje minimais skaičiais, todėl stojo į tribūną ir į situaciją pažvelgė plačiau. Pirmiausiai pažymėjo, kad praėję metai politine prasme buvo įtempti dėl vykusių net trejų rinkimų ir dviejų referendumų, tačiau savo komanda, savivaldybės darbuotojais jis džiaugėsi, pabrėžė, kad dirbant vadovaujamasi valdančiosios daugumos – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Lietuvos socialdemokratų partijos ir rinkimų komiteto „Vieningi zanavykai“ – priimta kadencijos veiklos programa.
 
Kalbėdamas apie sunkumus dėmesį atkreipė į situaciją dėl Gelgaudiškio dvaro, „sunkiai protu suvokiamų užaukštintų rodiklių“ pasiekimo, rangovų užsispyrimo nepripažinti savo klaidų. Nerimą kelia, sakė E. Pilypaitis, vykstantys teisminiai ginčai dėl užtvankos atstatymo Kudirkos Naumiestyje.

„Reikia ypatingo sutelktumo, kad savivaldybė neatsidurtų svetimas sąskaitas visų mūsų pinigais apmokančiojo rolėje“, – teigė meras.

Jis pasisakė ir apie įmonių kūrimo skaičių rajone. 2019 m. iš viso įregistruotos 53 įmonės (2018 m. – 38), iš jų 33 mažosios bendrijos, 11 uždarųjų akcinių bendrovių, 2 individualios įmonės, 1 viešoji įstaiga, 1 fondas, 3 asociacijos, 1 šeimyna ir 1 klubas. Išregistruota 23 juridiniai asmenys.

„Tačiau būtina išlaikyti ir palaikyti jau veikiantį verslą, visokeriopai skatinti privačią iniciatyvą, užtikrinti gerą infrastruktūrą“, – mano E. Pilypaitis, pridūręs, kad 2019 m. Smulkaus ir vidutinio verslo paramos fondas suteikė beveik 9 tūkst. eurų paramos ir 30 tūkst. eurų paskolų.

Kalbant apie paties mero fondą ir reprezentacines išlaidas, galima paminėti, kad 2019 m. įvairiems suvenyrams, dovanoms išleista 5 tūkst. 294 eurai. Iš jų daugiausiai (1 tūkst. 169 eurai) kainavo reprezentacinės Šakių miesto vėliavos. Saldumynams, maisto produktams, maitinimui, kaip skelbiama ataskaitoje, buvo išleista 4 tūkst. 329 eurai, gėlėms bei vainikams – 1 tūkst. 183 eurai. Jei lygintume šioms reikmėms išleidžiamų lėšų skirtumą per dvejus paskutinius metus, tai išleista apie 1 tūkst. eurų daugiau – iš viso 11 tūkst. 212 eurų. Kalbant apie dar ankstesnius metus galima pastebėti, kad kiekvienais metais išleidžiamų pinigų suma reprezentacijai didėjo – 2016 m. – 8 tūkst. 820 eurų, 2017 m. – 9 tūkst. 507 eurai, 2018 m. – 10 tūkst. 112 eurų.

Ataskaitoje taip pat pateikta informacija apie tarybos komitetų darbą, aprašyta veikla, lankomumas. Nurodoma, kiek potvarkių pasirašyta, kiek ir kur atstovauta savivaldybei, pasidžiaugta, kad šią kadenciją mėnesio aktualijos skelbiamos ir „Facebook“ platformoje. Tiesa, reikėtų suprasti, kad asmeniniame mero profilyje, nes feisbuke funkcionuojančios savivaldybės paskyros rasti nepavyko, o meras naudojasi tik asmenine savo, kaip fizinio asmens, paskyra.

Baigdamas savo kalbą meras kvietė visus kartu atsakingai darbuotis, kad sąvokos „teisėta“ ir „teisinga“ derėtų, kad visuomenės interesas būtų pirmiau ir aukščiau už asmeninį, kad pareigos taptų ne tikslu, o priemone ar įrankiu tikslams siekti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.