Seniūnaitei netrūksta minčių, kaip pagražinti kraštą

kavaliauskiene seniunaite
Pirmadienį Barzdų seniūnijos seniūnaičių gretas papildė naujai išrinkta Baltrušių seniūnaitijos seniūnaitė Indrė Kavaliauskienė, kuri norėtų į Baltrušius ir šio krašto žmonių gyvenimą įnešti daugiau džiaugsmo.

Seniūnaičiai išrenkami trejiems metams. Iki šiol Baltrušių seniūnaite buvo Valda Stikliūtė, šiai išvykus, teko dairytis naujo žmogaus, galinčio atstovauti seniūnaitijos žmonių interesams.
 
Kaip pasakojo Barzdų seniūnė Jurgita Didžiulienė, Baltrušių bendruomenės centras į seniūnaites teikė jaunos, aktyvios bendruomenietės I. Kavaliauskienės kandidatūrą.

„Nelengva surasti naują seniūnaitį, nėra daug tų visuomenininkų žmonių, visi turi darbus, savo reikalų. Tenka įkalbinėti žmogų, prašyti, kad imtųsi šios neatlygintinos veiklos“, – pasakojo miestelio seniūnė ir džiaugėsi naująja seniūnaite.

I. Kavaliauskienė vilkaviškietė, neseniai persikėlė su vyru gyventi į Baltrušius, augina tris sūnus, iki tol darbavosi Kybartų pataisos namuose, šiuo metu yra vaiko priežiūros atostogose.

I. Kavaliauskienė dar iki naujųjų pareigų buvo aktyvi bendruomenės narė, tai jos iniciatyva per Kalėdas po Baltrušius kabrioletu važinėjantis Kalėdų Senelis lankė kaimo vaikus su dovanomis, o per Motinos dieną mamos sulaukė pasveikinimo – tiesiai į namus gavo po rožę.

„Norisi į kaimą įnešti truputėlį džiaugsmo, ypač po karantino. Žmonės pavargę, šiek tiek pikti ir irzlūs“, – įsitikinusi senūnaitė.

Paklausta, kokius Baltrušius ji norėtų matyti, I. Kavaliauskienė pirmiausiai pamini, kad labai reikalinga gyvenvietėje vaikų žaidimų aikštelė. Anot jos, prie Baltrušių bendruomenės namų yra įrengta vos viena laipynė su čiuožykla. Ji jau numačiusi vietą, kur galėtų būti įrengta nauja vaikų žaidimo aikštelė, o lėšų bandys ieškoti per projektus.

„Turėjome lankoje pasidarę sceną, per laiką ji apgriuvo, todėl norėtųsi sutvarkyti tą vietą ir atgaivinti čia vykusias Joninių, Gandrinių šventes“, – ateities planais dalijosi naujoji Baltrušių seniūnaitė.

Barzdų seniūnijoje įkurtos keturios seniūnaitijos, be minėtos Baltrušių, yra Barzdų, Buktiškių bei Žilių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.