Didžioji dalis svajonių vis dar neišpildyta

Rugpjūčio 2 d. startavęs „Vaikų svajonių“ organizuojamas „Mokyklinių dovanų“ projektas šalyje sulaukė daugiau kaip 6495 vaikų svajonių. Šakių rajone svajones pateikė 237 vaikai, tačiau didžioji dalis jų dar neišpildyta – trečiadienį tokių svajonių dar buvo 187.
 
Šiais metais „Vaikų svajonių“ projektas išsiplėtė ir vykdomas penkiais etapais – dosnumu raginama su stokojančiais pasidalinti ne tik kalėdiniu laikotarpiu, kaip anksčiau, bet ir kitais metų mėnesiais. Pavyzdžiui, balandį projekto iniciatoriai kvietė daiktus aukoti sunkiai besiverčiančioms šeimoms, auginančioms kūdikius, birželį buvo galima prisidėti prie vaikų dienos centrų veiklos, šiuo metu stokojantiems vis dar galima nupirkti įvairiausių mokyklinių reikmenų, spalį bus rengiamas „Žiemos rūbų projektas“ ir galiausiai lapkritį bei gruodį vyks „Tradicinis kalėdinių dovanų projektas“.

Tarp šiuo metu pateiktų, bet dar neišpildytų Šakių rajono vaikų svajonių – keletas rašomųjų stalų, mat šeimoje po kelis mokyklinio amžiaus vaikus, dažnas neturi sportinės aprangos ar avalynės, svajoja apie naują kuprinę, penalą su būtiniausiais reikmenimis, neturi dailės priemonių ir prašo mokyklinio švarko ar uniformos.

Pasak už šį projektą atsakingos Socialinių paslaugų centro socialinės darbuotojos Vitos Kriaučiūnienės, pastarosiomis dienomis jaučiamas subruzdimas ir svajonės pildomos aktyviau.

„Galbūt tėvai savo vaikams perka mokyklines prekes, tad ir čia jaučiasi pajudėjimas. Visgi šeimos žino, su jomis kalbėta, kad jeigu svajonė ir pateikta, ji nebūtinai bus išpildyta“, – teigė V. Kriaučiūnienė.

Mat tos svajonės, kurios nesulauks geradarių, ir liks svajonėmis.

Socialinių paslaugų centras jungsis ir į kitus projekto etapus bei dalyvaus tiek žieminių rūbų, tiek kalėdiniame projekte, nes tai puiki galimybė praskaidrinti sunkiau gyvenančiųjų kasdienybę ir buitį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.