Velotrasa parke turėtų atsirasti per vasarą

velotrasa
Šakiuose velotrasa bus labai panaši į Anykščiuose esančią trasą, ją įrengs tie patys rangovai. UAB „Urban line“ nuotr.


Gana ilgai puoselėtiems savivaldybės administracijos planams įrengti velotrasą Šakiuose vis labiau nušvinta žalia šviesa. Prieš porą savaičių pasirašyta sutartis su UAB „We Build Parks LT“ rangovais, kurie J. Lingio parke įrengs modernią, tarptautinius standartus atitinkančią dviračių trasą.
 
paketuris velotrasa
Savivaldybės architektas Mantas Paketuris džiaugiasi, kad projektas pagaliau bus įgyvendinamas, trasa puikiai įsikomponuos parke tarp medžių greta Gimnazijos gatvės.  D. Pavalkio nuotr.


Pasak savivaldybės architekto Manto Paketurio, vizijos puoselėtos keletą metų, užtruko ir projektavimo darbai, galų gale, kaip įprasta, vis pritrūkdavo finansų. Nemažai svarstyta ir apie vietą, tačiau geresnės nei J. Lingio parke, greta Gimnazijos gatvės, šalia bibliotekos, nepavyko rasti.

„Mums čia pasirodė geriausia vieta. Viskas įsikomponuos tarp medžių, nebus ant tiesioginės saulės, išsinaudos ir kalniukas“, – pasakojo M. Paketuris.

Administracijos direktorius Dainius Grincevičius viliasi, kad trasa taps jaunimo itin mėgstama vieta, jis svajoja, kad čia, įsigijus reikiamų priemonių, galėtų vykti ir dalis kūno kultūros pamokų.

Velotrasos, kuri bus padengta specialia danga, važiavimo takų ilgis bus 212 m, o bendras plotas 2 tūkst. 374 kv. m, tvirtos dangos plotas užims 629 kv.m.

Čia savo jėgas galės išbandyti tiek pradedantys dviračių sporto mėgėjai, tiek patyrę – bus įrengtos dvi skirtingų greičių zonos. Mažesniesiems skirta lėtesnioji trasa turėtų atsirasti arčiau krepšinio aikštelės, o kita dalis vinguriuos šiuo metu tarp medžių esančioje vejoje. Tiesa, įgyvendinant projektą „Šakių miesto J. Lingio parko pritaikymas aktyviam poilsiui“, teks pašalinti keletą medžių.

Trasoje įvairaus dydžio bei išdėstymo kalniukus, posūkius skirtingomis trajektorijomis galės išbandyti ekstremalesnio sporto mėgėjai – ji bus pritaikyta važiuoti BMX dviračiais, taip pat paspirtukais, riedlentėmis, riedučiais.

Manoma, kad darbuotojai čia įsikurs liepos vidury, iki spalio darbai turėtų būti baigti. Administracijos vadovai džiaugiasi, kad trasą įrengs būtent ši bendrovė, mat ji vienija aktyvaus laisvalaikio parkų kūrėjus ir dviračių sporto profesionalus.

Tie patys rangovai panašią trasą jau yra įrengę Anykščiuose 2019 m.

Velotrasos įrengimui savivaldybė numačiusi iki 180 tūkst. eurų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.