Žinia apie mobilų darbą skleidžiama ir seniūnams

ambrasiene ajc
Atviro jaunimo centro darbuotoja Judita Ambrasienė kvietė seniūnus pasvarstyti, ar būtų poreikis, jog mobiliojo darbo komanda atvyktų ir dirbtų su jaunimu. D. Pavalkio nuotr.


Seniūnų pasitarime Socialinių paslaugų centro atviro jaunimo centro darbuotoja Judita Ambrasienė pristatė projekto „Mobilusis darbas su jaunimu“ veiklas, kurios šiuo metu vykdomos aštuoniose seniūnijose, bei kvietė ir kitų seniūnijų seniūnus įsivertinti jaunimo užimtumo poreikį ir kreiptis, kad mobili komanda atvyktų ir pas juos.
 
J. Ambrasienė pirmiausiai akcentavo, kad jų vizija, jog mobilios komandos vyktų ir darbas su jaunimu būtų išplėtotas visoje savivaldybės teritorijoje. Šiuo metu dirbama aštuoniose seniūnijose: į šešias seniūnijas vyksta mobiliosios komandos, o Gelgaudiškyje yra Atvira jaunimo erdvė, Šakiuose – Atviras jaunimo centras. J. Ambrasienė priminė, kad mobilus darbas su jaunimu – tai viena iš darbo su jaunimu formų, sudarant sąlygas dalyvauti veiklose jauniems žmonėms jų gyvenamojoje teritorijoje.

„Iniciatyvos, renginiai kyla ir iš paties jaunimo. Mes tik padedame jas įgyvendinti. Girdėjot apie surengtus išleistuvių šokius Slavikuose. Tačiau neapsiribojame vien tik pramogomis, taip pat konsultuojame karjeros klausimais, teikiame asmenines konsultacijas. O mobilių paslaugų pamatas – patikimumas ir konfidencialumas“, – pasakojo J. Ambrasienė bei pridūrė, kad dirbama su 14–29-erių metų jaunimu.

Ji pasidžiaugė, kad sulaukia palaikymo iš visų seniūnų, kurių teritorijose vyksta mobilus darbas su jaunimu, paminėjo, kad štai Šilgaliuose Slavikų seniūnija, kuomet atvyksta mobilios komandos darbuotojos, pasirūpina patalpų pašildymu.

„Ačiū dar kartą seniūnams už pagalbą, kad niekada neuždarote durų, kai ateinam prašyti tai pavėžėjimo, šildymo ar kokio finansinio prisidėjimo“, – kalbėjo J. Ambrasienė ir priminė, kad  mobilaus darbo su jaunimu veiklas finansuoja Jaunimo reikalų agentūra ir Šakių rajono savivaldybė.

J. Ambrasienės apgailestauja, kad kai kuriose seniūnijose  (Kiduliuose ir Sintautuose) sumažėjo jaunimo aktyvumas, bet pasidžiaugė ypač aktyviu Šilgalių (Slavikų sen.) jaunimu.

„Galbūt nėra poreikio šitai kartai. Buvo momentas, kai ateidavo Kiduliuose apie 20 jaunuolių, atvykdavo net iš Jurbarko. Todėl matom tokią nišą, kad galbūt reiktų keisti seniūnijas. Todėl pristatydami šitą darbą šiandien ir prašome seniūnų, kad, apsvarstę tokių mobilaus darbo paslaugų teikimo jūsų seniūnijose poreikį, kreiptumėtės su prašymais, kad galbūt nuo kitų metų mobili komanda atvyktų ir pas jus, – siūlė E. Ambrasienė. – Klausimas būtų jums. Kokią viziją matote jūs, kokių veiklų reikia, kokiomis priemonėmis būtų galima aktyvinti jaunimą jūsų seniūnijose?“

Nuomonę dėl tokių paslaugų jaunimui teikimo išsakęs Lukšių miestelio seniūnas Vytautas Andziulevičius kalbėjo, kad štai lukšiečiai laukia, kol bus įrengta erdvė jaunimui Lukšių kultūros namuose, kur galbūt ir galėtų atvykti mobili komanda.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.