VVG turės internetines svetaines

makunaiteVasario 12 dieną Žemės ūkio ministras priėmė įsakymą, kuriuo remiantis šalies Vietos veiklos grupės (VVG) turės susikurti internetines svetaines.  

Kaip skelbiama Žemės ūkio ministerijoje, kaimo žmonės dažnai skundžiasi nežinantys, ką veikia, kokias strategijas kuria VVG. Tai prieštarauja Leader skelbiamam „iniciatyvos iš apačios“, viešumo, bendradarbiavimo ir partnerystės principams. Taigi, įsakyme numatoma, kad strategijos vykdytojas strategijos įgyvendinimo metu, bet ne vėliau kaip iki pirmojo mokėjimo prašymo pateikimo datos privalo sukurti internetinę svetainę ir užtikrinti jos techninę priežiūrą. Iki šiol VVG toks reikalavimas nebuvo keliamas, savo veiklą jos viešino pačių pasirinktomis priemonėmis. Daugelis tai darė savivaldybės internetinėse svetainės skiltyje, kartais skelbdavosi vietos spaudoje. Numatoma, jog internetinėje svetainėje bus viešinami teisės aktai ir kiti dokumentai, informacija apie renginius, susitikimus bei kita.
 
Nuotr. Šakių krašto VVG darbuotoja Jurgita Makūnaitė.

Svetainė nuo ministro įsakymo įsigaliojimo gyventojams turėtų būti prieinama per ateinančius šešis mėnesius. Iki šiol tam nebuvo skirta finansavimo, tad, anot Šakių krašto VVG darbuotojos Jurgitos Makūnaitės, pirmiausiai reikės pakeisti sutartį, numatant joje papildomas lėšas svetainės kūrimui ir palaikymui. „Paskui bus viešieji pirkimai, kuriuos, kaip ir visada, laimės tie, kurie pasiūlys paslaugą, kurios kaina ir kokybė mus tenkins labiausiai“,- teigė pašnekovė. Kaip žinoma, mūsų rajone taip pat yra šios paslaugos teikėjų, kuriuos galėtų sudominti galimybė dalyvauti konkurse.

Tikimasi, kad svetainė iš tiesų pasitarnaus žmonėms. „Mums rūpi šį įsakymą vykdyti ne vien tam, kad jis būtų įvykdytas, o padaryti svetainę iš tiesų įdomia ir naudinga mūsų rajono gyventojams“,- teigė J. Makūnaitė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.