Parėmė nukentėjusius nuo gaisro

pinigaiPraėjusį penktadienį posėdžiavusi rajono taryba, skirdama vienkartines pašalpas, išdalijo 6.5 tūkst. litų nukentėjusiems nuo gaisrų.

2 tūkst. litų vienkartinė parama iš dalies gaisro nuostoliams padengti skirta Jotyškių kaime, Gelgaudiškio seniūnijoje, gyvenančiai Nijolei Marijonai Rudaitienei. Liepos 18 dieną ūkiniame pastate kilusio gaisro metu  sudegė medinė daržinė, nudegė abiejų tvartų stogai, apdegė šalia ūkinio pastato stovėjęs žemės skutimo aparatas, nudegė už 30 m, stovinčios daržinės stogo dalis. Sudegė pieno šaldytuvas, melžimo aparatai, apie 15 t šieno, naujo šiferio, statybinės medienos, pieno siurblys, apie 30 kub/m malkų. Pati N. M. Rudaitienė pensininkė, našlė. Su ja  gyvena ir sūnus Vaidas, kuris dirba mamai priklausančią žemę, ūkininkauja. Turtas buvo draustas.

2 tūkst. litų parama skrta Irmantui Dovydaičiui. Liepos 12 dieną gaisras kilo Ūsų kaime, Lukšių seniūnijoje, jam priklausančiame gyvenamajame name. Gaisro metu išdegė virtuvės ir vonios kambario vidūs, sudegė buitinė technika, apdegė baldai ir sudegė virtuvėje buvęs įrengtas elektros apskaitos skaitiklis.  Pastatai bei turtas draudimo įstaigose nedrausti.

2.5 tūkst. litų parama skirta Vilijai Kazlauskienei. Moteris išsituokusi, augina mažametę dukrą. Rugpjūčio 13 dieną dėl žaibo iškrovos gaisras kilo jai priklausančiame bute, esančiame Kudirkos Naumiestyje. Gaisro metu sudegė televizorius, sekcija, minkštas baldų komplektas, plastikinis langas, lubos, aprūko kitų kambarių sienos bei visi namų apyvokos daiktai. Turtas nebuvo draustas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px