Nesulaukus paramos „iš aukščiau“, ją suteikė savivaldybė

nuostoliaiNors savivaldybė dėl vasarą praūžusios vėtros ir bent dalinės žalos atlyginimo gyventojams ne kartą kreipėsi į Vyriausybę, tačiau ši paramos nesuteikė. Dabar pagalbos ranką pagal galimybes nukentėjusiesiems ištiesė pati savivaldybė.

Dešimčiai nukentėjusiųjų paskirstyta 60 tūkst. litų. Politikai aiškino, kad sumos nevienodos, nes skiriama 10-11 proc. nuo padarytos žalos dydžio, kuri iš viso siekė apie pusę milijono litų.

Daugiausiai dėl praūžusios vėtros nukentėjo ūkininko Beniaus Mockeliūno ūkiniai pastatai. Buvo įvertinta, kad nuostoliai siekia daugiau nei 133 tūkst. litų. Jam taryba skyrė 13 tūkst. 900 litų vienkartinę paramą. Šiek tiek mažesnė, 13 tūkst. 300 litų parama skirta kitam rajono ūkininkui Algiui Sarpaliui. Šiam ūkininkui viesulo padaryta žala buvo vertinama 128 tūkst. litų. Trečioji pagal dydį išmoka, 10 tūkst. 400 litų, skirta griškabūdiečiui Leonardui Rinkevičiui, 10 tūkst. litų nuspręsta paremti dar vieną nuo viesulo nukentėjusios griškabūdietės Editos Baublienės šeimą, kurioje auga šeši vaikai.

Kitiems nukentėjusiesiems vienkartinės paramos gerokai mažesnės. Tadui Sendžikui skirta 1500 litų, Juozui Sendžikui – 1300 litų, Antanui Petrui Palubinskui – 1900 litų, Irenai Bizienei – 900 litų, Zofijai Buivydienei – 2000 litų, Jonui Adomaičiui – 4800 litų.
 
Komitetuose posėdžiavę tarybos nariai ne kartą atkreipė dėmesį, kad visų nukentėjusiųjų turtas buvo nedraustas. Regioninės plėtros komitetas nusprendė įtraukti į nuostatus punktą, kuris reglamentuotų, kad ateityje, jeigu turtas nebus draustas, parama neturėtų būti teikiama. „Tai dabar taip išeina, kad nesvarbu ar draudiesi, ar ne, vis vien gauni paramą“, - mintimis dalijosi tarybos narys Zenonas Ulkė.

Pasak Socialinės paramos skyriaus vedėjos Leonoros Pocevičiūtės, iš specialaus fondo, skirto nukentėjusiems nuo stichinių nelaimių, gaisrų ar kitais ypatingais atvejais šiais metais išdalinta 130 tūkst. litų. Prieš tai išvardintiems nukentėjusiems parama skirta iš papildomų lėšų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px