„Metų projektas 2011“ – Jaunimo kūrybos ir sporto centras

metu_projektasGintarė MARTINAITIENĖ

Laikraštis „Draugas“ kasmet rinkdamas Metų įvykį, žmogų, gerumą ar stebuklą ir šiais metais tęsia šią tradiciją. Šįkart išrinkome „Metų projektą 2011“, kuriuo be konkurencijos tapo Jaunimo kūrybos ir sporto centras. Šis objektas nuo pat pradžių tapo ne tik rajono, bet ir aplinkinių miestų bei rajonų traukos objektu, iškart paneigęs nuogąstavimus, kad galbūt tokiai vietovei kaip Šakiai nereikia nei tokios sporto salės, nei baseino.

Nuotr. „Metų projekto 2011“ nominacija džiaugėsi ne tik rajono vadovas J. Bertašius, bet ir centro direktorė Roma Paškevičiūtė ir administratorius Robertas Sakas (dešinėje).

Beveik 17 mln. litų vertės projektas, kurio metu pirmiausiai buvo pastatyta moderni sporto salė, o vėliau ir baseinas, truko beveik ketverius metus. Dar neprasidėjus statyboms ne vienas skeptiškai vertino kalbas, kad Šakiuose galėtų būti įgyvendintas tokio lygio projektas ir sunkmečiu pastatytas toks objektas. Jie klydo. Ir sporto salės, ir baseino atidarymo iškilmėse dalyvavę aukščiausi šalies politikai Šakius laikė pavyzdžiu ir teigė, kad šis projektas svarbus ne tik Šakiams, be ir visai Lietuvai.
 
Laikraščio „Draugas“ nominaciją „Metų projektas 2011“ priėmęs rajono meras Juozas Bertašius tikino, kad tai didžiulis įvertinimas ir paskatinimas dirbti toliau. „Dabar man suteikėte labai daug jėgų ir netgi įpareigojote dirbti toliau“, - teigė rajono vadovas. Jis kalbėjo, kad pastatytas Jaunimo kūrybos ir sporto centras – ne pabaiga. Artimiausiu metu planuojama sutvarkyti bei atstatyti šalia esančią šaudyklą, įrengti skverą, su vaikų žaidimų aikštelėmis, sporto aikštynais jaunimui, kur būtų galima važinėtis riedlentėmis, riedučiais. Žinoma, tai tik ateities planai, tačiau kažkada ir baseinas bei sporto salė taip pat buvo tik vizija.

Kaip ne kartą yra kalbėjęs Jaunimo kūrybos ir sporto centro administratorius Robertas Sakas bei rajono meras, sunku net išskirti ar sporto salė, ar baseinas yra svarbiau. Sporto salėje daugelio nuostabai vyko netgi Lietuvos krepšinio ir Baltijos krepšinio lygų varžybos. Taip pat čia treniruojasi ir žaidžia Šakių krepšinio klubo „Zanavykas“ krepšininkai, badmintonininkai, vyksta kūno kultūros pamokos gimnazistams. Tai, kaip patikino meras, pelno neneša, tačiau ne todėl šis objektas ir buvo pastatytas. „Jei norėsime pralobti, bankrutuosime“, - patikino jis.

Jei sporto salę išlaiko savivaldybė, tai prie baseino išlaikymo prisidėti beveik nereikia. Praėjus tik mėnesiui po atidarymo, sporto centro ir rajono administracija tikino, kad jis pateisino lūkesčius daug labiau nei tikėtasi. Baseino, sūkurinės vonios ar pirčių teikiamais malonumais noriai naudojasi ne tik rajono, bet ir aplinkinių vietovių gyventojai. Lankytojų sulaukiama ne tik iš Jurbarko, bet ir iš Tauragės, Vilkaviškio, Kauno. Didelio susidomėjo sulaukė rudenį pradėtos vesti plaukimo pamokos moksleiviams, kurias lanko daugiau nei 100 vaikų. Netgi jurbarkiečiai yra išreiškę norą, kad plaukti būtų mokomi ir jų miesto vaikai, tačiau dėl dabartinio baseino užimtumo nėra galimybių teikti tokių paslaugų. Baseinas šiuolaikiškas ir modernus ir, kaip jau minėjome, siekiama ne pelno, o kad būtų prieinamas kiekvienam gyventojui. Rajono tarybos patvirtintos kainos yra nedidelės, neįgaliesiems taikomos nuolaidos, o už plaukimo pamokas tereikia sumokėti po 5 litus. Pavyzdžiui, jei žmogus nori pasilepinti visomis paslaugomis: baseinu, pirtimi ir sūkurine vonia, už valandą turi susimokti 17 litų. Jei nori naudotis viena iš paslaugų, susimoka tik už ją. Be to, populiaru išsipirkti abonementus ar baseiną išsinuomoti grupei žmonių, tuo metu į jį neįleidžiami pašaliniai lankytojai. Žodžiu, kainų su didmiesčiuose veikiančiais baseinais net nėra ką lyginti. Kai kurie kauniečiai tikina, kad jie važiuoja pasipliuškenti į Šakius, nes netgi suskaičiavus kelionės išlaidas, jiems čia papramogauti yra pigiau nei jų gimtajame mieste.

Šiuo metu baseine ir sporto centre dirba 18 žmonių, neseniai buvo priimtas dar vienas gelbėtojas, pagalbą visuomet pasirengusi suteikti ir kineziterapeutė, vedanti ir stuburo mankštos užsiėmimus. Be to, Jaunimo kūrybos ir sporto centrui priklauso 17 įvairių sporto šakų trenerių, kurie rūpinasi jaunųjų rajono gyventojų užimtumu. Ką bepridursi, šis projektas tikriausiai vertas ne tik „Metų projekto 2011“ nominacijos, bet yra vienas didžiausių kada nors įgyvendintų projektų rajone, kai svajonės virto realybe.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.