Parama – nukentėjusiems nuo gaisrų bei stichinių nelaimių

Rajono savivaldybė parėmė nukentėjusius nuo gaisrų bei stichinių nelaimių. Toks sprendimas priimamas atsižvelgiant į Paramos teikimo komisijos rekomendacijas, pateiktas apsvarsčius gautus prašymus.

Lukšių seniūnijoje, Matijošiškės kaime, gyvenančiam Arūnui Gudaičiui skirta 2 tūkst. litų vienkartinė parama. Dėl neatsargaus rūkymo sukelto gaisro metu nudegė namo stogas, medinė perdanga, išdegė pirmojo aukšto kambariai. Sudegė namo viduje buvęs benzininis pjūklas, šaldytuvas, šaldiklis, televizorius, muzikinis centras, skalbimo mašina, dujinė viryklė, lova, spinta ir kiti namų apyvokos daiktai. Turtas ir pastatai buvo nedrausti.

Kriūkiečiui Juozui Masteikai teks 1 tūkst. litų parama. Vyriškiui priklausančiame gyvenamajame name gaisras kilo gegužės 12 dieną. Gaisro metu sudegė elektrinė siuvimo mašina, spinta, rašomasis stalas, užuolaidos, aprūko trijų kambarių sienos ir lubos, sugadinti įvairūs buitiniai namų apyvokos daiktai, išdužo plastikinių durų stiklo paketas, pirmajame aukšte vandeniu sulieti du kambariai. Gaisrą sukėlė žaibo iškrova, sugadinusi elektros instaliaciją. Pastatas draustas.
 
Albinai Augaitienei, gyvenančiai Sudargo seniūnijoje, Burgaičių kaime, dėl apdegusio gyvenamojo namo skirta 2 tūkst. litų vienkartinė parama. Gaisro metu nudegė mūrinio namo stogas, dviejų kambarių medinės perdangos, išdegė šių kambarių ir priestato vidus, sudegė patalpose buvę baldai, drabužiai, buitinė technika ir namų apyvokos daiktai. Gesinant gaisrą sulieta dalis gyvenamųjų patalpų, jose buvęs turtas. A. Augaitienė yra pensininkė, našlė. Po gaisro ji glaudžiasi pas savo dukrą Gelgaudiškyje, o du bedarbiai ir išgėrinėjantys sūnūs neturi kur gyventi, todėl gyvena apdegusio namo viduje. Dėl šio gaisro Policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Gegužės 11 dieną praūžusi vėtra nuplėšė aštuonių butų gyvenamojo namo, esančio Šakių seniūnijoje, Kuodžių kaime, stogą, sugadino šiferio dangą, išardė parapetus, kaminus. Į gyvenamuosius butus skverbiasi drėgmė, lyjant laša vanduo. Gyventojams Bronei Bezoraitienei, Rolandui Baltrušaičiui, Vytautui Dubickui, Henrikui Giliui, Rasai Murauskaitei, Sabinai Polovnikovai, Juozui Stepučiui, Edvardui Švedui skirtos vienkartinės pašalpos po 500 litų stichinės nelaimės nuostoliams iš dalies padengti. Faktiškai visi gyventojai negauna jokių pajamų ir gyvena kas iš socialinių pašalpų, kas iš pensijos ar bedarbio pašalpos, ar išvis neturi jokių pajamų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.