Daugiavaikei šeimai – dosni vokiečio ranka

sodyba_carlPraėjusį trečiadienį rajone lankėsi VšĮ „Solidarity“ generalinis direktorius bei rajono garbės pilietis vokietis Gerhardas J. Karlas (Gerhard Josef  Carl). Jis aplankė vienintelę Jūratės Mozūraitienės šeimą, kuri geradario nupirktame name gyvena jau apie tris mėnesius.

Nuotr. Kovo mėnesį vokietis J. Mozūraitienės šeimai nupirko namą ant Šešupės kranto, o šio vizito metu jis skyrė lėšų vonios įrengimui ir langų pakeitimui.

Ankstesniojo vizito metu, kovo mėnesį, G. J. Karlas J. Mozūraitienės šeimai, kurioje auga dvi mažamečių dvynukų poros, o pilnametė dukra Skaistė jau turi ir savo sūnelį, nupirko gyvenamąjį namą Šilgalių kaime, Slavikų seniūnijoje. Anksčiau, kęsdama nuolatinį buvusio vyro smurtą, moteris gyveno Sintautų seniūnijoje, o vėliau buvo laikinai apgyvendinta Slavikų mokyklai priklausančiame būste. Net ir nupirkus namą Jūratė ne iš karto galėjo patikėti, kad jos gyvenimas galėjo taip staiga pasikeisti.

Nuo balandžio mėnesio moteris su savo atžalomis ir anūkėliu gyvena naujajame būste. Be to, ankstesnieji namo savininkai jame paliko ir didžiąją baldų dalį, tad Jūratei tai dviguba dovana. Šeimyna ne tik jaukiai įsikūrė ir gražiai tvarkosi namuose, bet ir augina daržoves, šiek tiek verčiasi ūkiškai. Toks požiūris ypač nudžiugino G. J. Karlą.
 
Jau ir kovo mėnesį G. J. Karlas minėjo, kad už 33 tūkst. litų nupirktas namas gali būti ne vienintelė jo pagalba J. Mozūraitienės šeimai. Taip ir nutiko. Praėjusį trečiadienį apžiūrėjęs, kokiomis sąlygomis šiuo metu gyvena daugiavaikė šeimyna, vokietis skyrė dar 7 tūkst. litų finansinę paramą. Norima, kad už šiuos pinigus name būtų įrengtas dušas ar vonia ir pakeisti langai. G. J. Karlo tikslas, kad gyvenimo nelepinta Jūratė su savo atžalomis galėtų gyventi kuo komfortabiliau. Tiek vonios įrengimą, tiek langų keitimą kuruos Slavikų seniūnija, tad siekiama ieškoti kuo pigesnių variantų. Jei skirtos sumos neužteks, tikimasi, kad bent šiek tiek galės prisidėti ir pati Jūratė.

Kitas VšĮ „Solidarity“ generalinio direktoriaus vizitas rajone numatytas spalio mėnesį. Jo paramos laukiančiųjų sąraše šiuo metu yra trys sunkiai besiverčiančios šeimos. Kol kas neaišku, ar rudenį jis norės peržiūrėti sąrašą ir susipažinti su nauja šeima. G. J. Karlas paramą rajono šeimoms teikia nuo 2002 metų. Suteiktos paramos vertė sudaro apie pusę milijono litų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.