Darbų aptarimas prie naujojo metų slenksčio

jakas_padekaGiedrė PLEČKAITYTĖ

Tęsdama tradicijas didžiausios rajone Šakių seniūnijos administracija metų pabaigoje vėl sukvietė visų seniūnijoje veiklą vykdančių valstybinių organizacijų ir bendrovių vadovus, seniūnaičius, bažnyčių atstovus į besibaigiančių metų atliktų darbų aptarimą. Apžvelgęs metinę seniūnijos veiklą, Alfonsas Jakas dar kartą padėkojo už geranorišką bendradarbiavimą siekiant žmonių gerovės.

Nuotr. Šakių seniūnijos seniūnas Alfonsas Jakas padėkos žodžius ištarė seniūnijoje dirbančių įstaigų vadovams, tuo pačiu aptarė per metus nuveiktus darbus.

Ne pirmi metai, kai didžiausios rajone - Šakių seniūnijos seniūnas Alfonsas Jakas metų pabaigoje draugėn sukviečia visų joje dirbančių įstaigų vadovus, bažnyčių atstovus, seniūnaičius. Šįkart susirinkusiuosius  pasitiko ir linksmai nuteikė Šakių meno mokyklos akordeonistai. Netrukus žodį taręs seniūnas padėkojo visiems prisidedantiems prie seniūnijos veiklos.
 
Ačiū ištarta visuomeniniais pagrindais seniūnijoje dirbantiems 14 seniūnaičių. „Manau, kad seniūnaičių veikla – reikalinga. Jie padeda mums spręsti reikalus įvairiausiais klausimais. Mes palaikome draugišką ryšį. Vyksta supratingas bendravimas, o ne taip, kad kai kurie gyventojai pas mane ateina  koja atidarydami ir uždarydami duris“,- teigė seniūnas A. Jakas. Jis pasidžiaugė seniūnijoje dirbančiomis aktyviomis bendruomenėmis, ypač Ritinių bendruomene, garsėjančia sūriais.

Įdarbinami bedarbiai

Kaip žinia, seniūnija dirba žmonėms, kad kiekvienas jų pajustų gėrį, grožį ir tvarką. Deja, anot seniūno, ne visų gyventojų rūpesčius, prašymus pavyksta išspręsti. „Seniūnija turi išties nemažai darbų. Kas niekieno, tas mūsų. Socialiniai būstai – mūsų reikalai. Jų seniūnijoje yra 141, yra daug sudėtingų socialinių problemų“, - tvirtino seniūnas. Seniūnija rūpinasi paramos maistu paskirstymu socialiai remtiniems žmonėms. Jau šią savaitę ją pasieks nauja maisto siunta.

Atliekant eilinius miesto gražinimo darbus, seniūnijoje stengiamasi kuo daugiau įdarbinti Darbo biržoje registruotų bedarbių. Pasirodo, su ateinančiais dirbti būna visko. „Ne kiekvienas žmogus sugeba atlikti jam pavestą darbą. Būna ypač didelis sergamumas, kai aš reikalauju, kad dirbtų. Girtaujantys iš karto išvejami. Tačiau, kaip ten bebūtų, žmonės nori dirbti ir užsidirbti“, -  pastebėjo A. Jakas.  

Atsisakytų kelių

Gatvių, šalikelių priežiūra, jų apšvietimas bei į nuosavybę neįeinantys žali plotai irgi – seniūnijos veiklos sritys. Kaip pripažino seniūnas, palaikant tvarką šiose srityse neišvengiamas atotrūkis tarp miesto ir kaimo vietovių. Pasak seniūno, vienybės mieste ir kaime nėra. „Didžiausias dėmesys  teritorijos atžvilgiu vis dėlto skiriamas Šakiams – rajono centrui. Centras turi atrodyti gražiai, tvarkingai, švariai. Galbūt turėtų šviesti daugiau lempų, bet, kiek leidžia galimybės, tiek uždegame“, - teigė seniūnas.

Didžiausiai rajone seniūnijai pavesta prižiūrėti kiek daugiau nei 100 km kelių, kurie seniūnijai kelia nemažai problemų. „Mes, valdydami tą 130 km kelių, neturime nieko. Visi nori, kad jie būtų nuvalyti, pabarstyti. Tą padarome iš nieko“, - teigė seniūnas. A. Jakas didžiulę padėką išreiškė Valdui Savukaičiui, ūkininkui Antanui Blockiui, kurie visuomet padeda prižiūrėti kelius. „Atiduotų į vienas rankas kelius ir būtų ramu mums“, - pridūrė seniūnas.

Ne ką mažiau svarbi ir viešoji miesto tvarka. A. Jakas paragino šakiečius jungtis į policijos rėmėjų gretas.

Įstaigų atstovų žodis

Po seniūno išsamios apžvalgos, taip pat pasisakė įstaigų vadovai. Jau trečius metus Šakių autobusų parkui vadovaujantis Tomas Povilaitis patikino, kad šią žiemą autobusai važiuos kaip važiavę, jie žiemai parengti ir neturėtų užšalti. Kultūros centro direktorė Irena Drazdauskienė pastebėjo, jog Šakiuose koncertų ar kitų kultūrinių renginių lankomumas yra sumažėjęs. Neretai dėl menko bilietų nupirkimo tenka atšaukti vieną kitą koncertą. Pasirodo, žmonės renkasi, kur eiti. Direktorė ragino nepamiršti, kad ir mėgėjiški rajono meno kolektyvai labai dažnai mažai kuo nusileidžia profesionalams.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px