Eismo sąlygos keliuose sudėtingos – pustymas nerimsta

sniego_valytuvasAsta GVILDIENĖ

Gruodžio 1 - ąją savo pozicijas užėmusi žiema rodo savo galybę. Visą savaitgalį siautusi pūga nenurimo ir pirmadienio rytą - visoje šalyje vis dar snigo ir dėl gūsingo vėjo pažeme pustė.  Pasak Marijampolės regiono kelių Šakių tarnybos vadovo Antano Pauliukevičiaus, eismo sąlygos gana sudėtingos, kelininkai dirba visu pajėgumu.

Nuotr. Kelininkai perspėja, kad dėl pūgos eismo sąlygos vis dar išlieka sudėtingos, todėl neišvengiamoms kelionėms eismo dalyviai turėtų numatyti daugiau laiko.  

Sinoptikų prognozės kelininkų nedžiugina – savaitgalį prasidėjusi pūga tęsiasi. Stiprūs vėjai ir nuolatinis pustymas jiems neleido ilsėtis nei šeštadienį, nei sekmadienį.  Krašto kelius, anot A.Pauliukevičiaus, jiems teko valyti net po keletą kartų, o miškingose vietose ir pabarstyti.  
 
Dėl siaučiančios pūgos kelių dangos provėžuotos, padengtos privažinėto sniego sluoksniu, vietomis susiformavę sniego liežuviai. Pūga trunka jau daugiau nei 60 valandų, informacija apie kelių būklę neguodžia, dalis šalies kelių neišvažiuojami. Daugiausia neišvažiuojamų rajoninių kelių yra Utenos, Vilniaus, Alytaus, Kauno ir Marijampolės apskrityse bei Šilalės rajone. Keliai nuolat valomi. Šakių kelių tarnybos darbuotojai perspėja neapsirikti dėl iš pažiūros saugaus juodo kelio. Jis iš tikrųjų padengtas plonu leduku, kurio nesimato, todėl daugelis vairuotojų dažnai neįvertina realių sąlygų.

A.Pauliukevičiaus teigimu, blogiausia padėtis išlieka rajoniniuose keliuose – jie padengti puraus arba prispausto sniego sluoksniu, kai kur slidūs, kai kur papustyti. Pirmiausiai valomi respublikinės reikšmės keliai, o tik po to - rajoniniai. Prognozuojama, kad dėl pūgos eismo sąlygos šalyje dar išliks sudėtingos. Vairuotojų prašoma atsižvelgti į meteorologines sąlygas ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį. Jeigu per pūgą važiuodami automobiliu užklimpote, patartina neišjungti variklio arba periodiškai jį šildyti. Labai svarbu į saloną neprileisti išmetamųjų dujų. Todėl nepamirškite stebėti, kad dujų išmetamojo vamzdžio neužverstų sniegas.

Šiemet, kaip ir kiekvienais metais, Šakių kelių tarnyba prižiūri ne tik rajono kelius, bet ir pagrindines Šakių miesto gatves. Dėl gausaus sniego kai kur susidariusi sniego košė trukdo automobilių eismą. Kelininkai jau nuo gruodžio pradžios dirbantys visu pajėgumu pagal Kelių tarnybos žiemos planą, kasdien barstė svarbiausius rajono kelius. A. Pauliukevičius informavo, kad visi barstytuvai, o jų kelininkai turi septynis,  kasdien išbarstydavo daugiau nei 30 tonų druskos. Tai kainuoja „velniškus pinigus“ - apie 18 tūkst. litų. Tad atsakymas aiškus, kodėl kelininkai nebarsto visų rajono kelių.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.