Kiek šakiečiai mokės už vandenį?

vanduoKol kas neaišku, kiek brangs geriamasis vanduo rajone, tačiau kad tai neišvengiama, aišku senokai. UAB „Šakių vandenys“ skaičiavimais, siūloma kaina už vandenį ir nuotekas, kartu su Pridėtinės vertės mokesčiu (PVM), būtų 12 litų. Pasak bendrovės direktoriaus Vaido Litinsko, tikimasi, kad per pirmąjį metų ketvirtį Valstybinė kainų ir energetikos komisija pateiks savo išvadas.

UAB „Šakių vandenys“ direktorius Vaidas Litinskas jau seniai kalba, kad vandens ir nuotekų kaina neatitinka realybės. Taip, pasak jo, yra ne tik mūsų rajone, bet ir visoje šalyje, nes uab-ai dažniausiai priklauso savivaldybėms, jos valdo visą turtą, kurio tik maža dalis inventorizuota ir sutvarkyta. O kur dar turto priežiūra, amortizacinės išlaidos, kurios turėtų būti įskaičiuotos į bendrą paslaugos kainą. Dar tarybos posėdžio metu V. Litinskas džiaugėsi, kad pagaliau mūsų rajone pajudėjo ledai ir turtas pradėtas tvarkyti. Paskutiniajame, kaip ir ankstesniajame, tarybos posėdyje vėl, kaip nepiniginis įnašas savivaldybei priklausantis turtas buvo perduotas bendrovei, taip didinant jos įstatinį kapitalą. „Vis vien skaičiai gana juokingi, nes inventorizuota tik apie 10 proc. viso bendrovės prižiūrimo turto“, - teigė V. Litinskas.
 
Tad bendrovė, atsižvelgdama ne tik į padidėjusį įstatinį kapitalą, bet ir įvertinusi kitas priežastis dar kartą kreipėsi į Valstybinę kainų ir energetikos komisiją dėl kainos peržiūrėjimo. Susirašinėjimas ir derinimas su komisija vyksta jau nuo rudens, tačiau tikimasi, kad per pirmąjį metų ketvirtį paaiškės sprendimas ir bus aišku, kiek šakiečiai mokės už geriamąjį vandenį. V. Litinskas tikino, kad prašoma įvertinti tai, jog padidinus minimalią algą bendrovei reikės apie 280 tūkst. litų papildomų lėšų. Dar apie 50 tūkst. reikės naujų siurblinių ir valyklų priežiūrai, be to, nemažai finansinių resursų pareikalaus ir jų darbuotojų išlaikymas. „Siūlome atsižvelgti, įvertinti tai. Mūsų siūlymu vandens ir nuotekų kaina su PVM turėtų būti 12 litų“, - teigė bendrovės direktorius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.