Du direktoriai – toliau po vienu stogu

bielskiene mikelionisGintarė MARTINAITIENĖ
 
Praėjusį ketvirtadienį savivaldybės administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis priėmė įsakymą dėl įpareigojimų Socialinių paslaugų centro direktorei Vilmai Bielskienei. Tiesa, nors buvo žadėta išnagrinėti direktorės prašymą dėl to, kad centre nereikalingos administratoriaus pareigybės, dabar J. Puodžiukaitis sako, kad jo tai neliečia.
 
Nuotr. Konfliktuojantys D. Mikelionis ir V. Bielskienė toliau dirbs po vienu stogu, nes rajono valdžia jau kelis mėnesius nesiryžta priimti esminių sprendimų.
 
Įpareigojo įsakymu
 
Vasario 21 dieną administracijos direktoriaus įsakymu sudaryta komisija pateikė išvadas dėl susiklosčiusios situacijos, padarytų pažeidimų, tačiau jokių priemonių ar sankcijų imtasi nebuvo. Tuomet J. Puodžiukaitis sakė, kad galutinį tašką šioje istorijoje dės kovo pabaigoje posėdžiausianti rajono taryba. Praėjusią savaitę jis teigė, jog buvo išsiaiškinta, kad pakanka tik jo įsakymo. Tad ketvirtadienį jį ir priėmė. Įsakymu jis biudžetinės įstaigos Socialinių paslaugų centro direktorę V. Bielskienę įpareigojo iš esmės pagerinti darbą, atsižvelgiant į rajono tarybos nuostatuose bei administracijos direktoriaus patvirtintame pareigybės aprašyme nustatytas funkcijas. Pagal įsakymą direktorė privalo stabilizuoti situaciją, atkuriant normalius darbinius ir tarpusavio santykius kolektyve. Iki šių metų birželio 21 dienos V. Bielskienė turi įregistruoti Lukšių neįgaliųjų padalinio veiklą Juridinių asmenų registre bei padengti ne pagal paskirtį panaudotas lėšas.

Direktoriaus neliečia

Prieš dvi savaites V. Bielskienė administracijos direktoriui įteikė pareiškimą, kuriame teigiama, jog centre nereikalingos administratoriaus pareigybės. Tuomet J. Puodžiukaitis sakė, kad pakaks jo sprendimo ir bus aišku, kad administratoriaus pareigas einantis Darius Mikelionis arba lieka darbe, arba ne. „Greičiausiai šią savaitę priimsiu sprendimą. Reikės mano įsakymo, kad arba lieka darbe, arba ne“, - prieš dvi savaites sakė J. Puodžiukaitis. Kovo 21 dieną priimtame įsakyme apie tai neužsimenama nė žodžiu. Tad, susisiekę su administracijos direktoriumi, teiravomės, kodėl. „Manęs tai neliečia“, - paaiškino direktorius, patikslinęs, kad tai direktorės reikalas. Tačiau būtent jo įsakymu darbą Socialinių paslaugų centre Darius Mikelionis pradėjo kaip sekretorius – kasininkas, o vėliau ši pareigybė buvo pakeista į administratoriaus. J. Puodžiukaitis teigė, kad ir toliau tiek V. Bielskienė, tiek D. Mikelionis kaip dirbo, taip ir dirbs. Tačiau ne vienas valdininkas ne kartą yra sakęs, kad jiems kartu dirbti esant tokiai konfliktinei situacijai tiesiog neįmanoma. To kartkartėmis teiraujasi net į redakciją paskambinę skaitytojai, kuriems įdomu, kodėl taip ilgai neišsprendžiama ši situacija ir nepriimami esminiai sprendimai. „Daug ką gali kalbėti“, - išsakytus teiginius komentavo J. Puodžiukaitis. Tad belieka tik interpretuoti, kuo visa tai baigsis, kai gavus tiesioginius pareiškimus niekas nepriima konkrečių sprendimų. Kaip pasakė vienas skaitytojas, dirbs tol, kol vienas kitam perkąs gerkles. Tik ar taip turėtų vykti biudžetinėje, savivaldybei priklausančioje įstaigoje, kai rajono valdžia žino konfliktinę situaciją, jos niuansus, bet iš esmės jos nesprendžia?

(Pusiau) atviri asmeniškumai

Penktadienį išplatintame savo leidinyje „Mano rajonas“, D. Mikelionis išsako savo poziciją tiek dėl konflikto Socialinių paslaugų centre, tiek dėl rajono laikraščių „Valsčius“ ir „Draugas“ vaidmens šioje istorijoje. Lietuvos Respublikos piliečiu prisistatantis centre dirbantis administratorius mano, kad žiniasklaida neobjektyvi ir ant jo visiškai nepelnytai ir nepagrįstai pila purvą. Be to, laikraščių žurnalistes jis kaltina neva pusiau atvirai deklaruojančias asmeniškumus elektroniniuose laiškuose, tačiau turbūt pamiršo, kad visai neseniai tom pačiom žurnalistėms ir kitoms dailiosios lyties atstovėms pats rašė komentarus, komplimentus bei savo pastebėjimus apie jų išvaizdą, trumpus sijonus, šeimyninę padėtį ir kitus, gana intymius dalykus. Tad galbūt juos paviešinus paaiškėtų, kas ir kam iš tikrųjų deklaruoja pusiau atvirus ar net visai atvirus asmeniškumus?

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.