Tarybos nariai prašo skubiai remontuoti probleminį kelio į Kauną ruožą

Lapkričio mėnesio posėdyje rajono savivaldybės taryba priėmė protokolinį sprendimą – kreipimąsi į šalies premjerą ir iš mūsų krašto kilusius Seimo narius bei kitus atsakingus asmenis dėl kelio Kaunas – Zapyškis – Šakiai 6, 930 km atkarpos, priklausančios mūsų savivaldybei, rekonstrukcijos.
 
Nuo 1989 iki 2010 metų kelio ruože Kaunas – Zapyškis – Šakiai suremontuota 21,9 km atkarpa, tačiau didelį rūpestį kelia likusi neremontuota 6, 930 km kelio dalis. Šiame ruože kelio plotis yra vos 5,5 – 6 metrai su smarkiai ištrupėjusiais  gerokai sulopytos dangos kraštais.  VĮ „Marijampolės regiono keliai“ duomenimis eismas šiame kelyje yra labai intensyvus – 2012 metais minėtu keliu per parą pravažiavo 2 484 automobiliai. Dėl tokio intensyvaus judėjimo greitai išsimuša kelkraščiai, kelias  tampa pavojingas eismo dalyviams. 2011 – 2012 metais šiame ruože įvyko trys įskaitinės avarijos, kurių metu sužaloti trys žmonės. Kelininkų pastebėjimu, kelkraščio suformavimui dažnai tenka siųsti autogreiderį, o tokia paslauga - papildomos ir didelės išlaidos.

Kreipimesi į premjerą Algirdą Butkevičių, susisiekimo ministrą Rimantą Sinkevičių, Seimo narius Mindaugą Bastį, Rimantą Grumčių, Bronių Paužą, Oną Valiukevičiūtę, Arvydą Vidžiūną, Automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos direktorių Skirmantą Skrinskų ir VĮ „Marijampolės regiono keliai“ direktorių Juozą Litviną teigiama, kad minėtas kelio ruožas mūsų rajono savivaldybei labai svarbus, nes tai vienintelis kelias susisiekti su Kaunu, Vilniumi ir kitais miestais. Todėl šį kelio ruožą būtina nedelsiant remontuoti, kad būtų užtikrintas saugus eismas ir neįvyktų didesnių nelaimių, kad būtų mažiau gadinamos transporto priemonės. Tarybos nariai prašo kuo skubiau rasti lėšų kelio Kaunas – Zapyškis – Šakiai 6, 930 km atkarpos remontui, jau seniai įtrauktam į VĮ „Marijampolės regiono keliai“ planus.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.