Savivaldybė karpys išlaidas

grigaitieneSima KAZARIAN
 
Savivaldybės biudžeto žirklių neišvengs švietimo darbuotojai, kultūros ūkinių išlaidų dalis ir socialinės įstaigos. Tai penktą kartą baigusi balansuoti ateinančių metų biudžetą pranešė Biudžeto ir turto skyriaus vedėja Egidija Grigaitienė.
 
Nuotr. E. Grigaitienė dėliodama biudžetą pamatė, kad balansą pasiekti galės apkarpius švietimo, kultūros ir socialinių įstaigų biudžetus.
 
Prieš pat naujuosius metus savivaldybės darbuotojai kuo dosniausiai išsidalijo priedus, motyvuodami tuo, kad liko pinigų. Tačiau vos persiritus per naujų metų slenkstį meras Juozas Bertašius paskelbė, kad biudžetas yra „kraupus“. Pajamų planuojama 77 mln., o išlaidų – 85 mln. „Pradžioje biudžetas nesibalansavo 8 milijonais. Kadangi investicijoms galime skolintis, tai ir darysime. 5 pasiskolinsime, o likusius 3 mln. reikėjo susirasti patiems. Tai čia ir prasidėjo tie rašto darbai“,- teigė Biudžeto ir turto skyriaus vedėja, kurios kabineto lange, anot mero Juozo Bertašiaus, šviesa negesdavo ir naktį.

Šie namų darbai baigėsi tuo, kad švietimo įstaigoms sumažinta atlyginimams 5 proc., ūkinės išlaidos 9 proc. Anot E. Grigaitienės, tai yra didelės įstaigos, kurios turi kitokias galimybes taupyti nei tos, kurios susideda iš penkių žmonių. Be to, bus atidžiai peržiūrėti ir pavežėjimo maršrutai, ypač nuostolingieji, kuriuos turės dar kartą apsvarstyti sušaukta komisija, nes ten nueina nemaži biudžeto pinigai. Kultūrinėse įstaigose, kadangi atlyginimai mažiausi, 9 proc. sumažintos ūkinės išlaidos. Socialinės globos įstaigoms – Kukarskės senelių globos namams ir Gelgaudiškio specialiajai mokyklai 9 proc. sumažintas mokos fondas. „Seniūnijos yra sąlyginai geriausioje padėtyje. Seniūnijų valdyme, atmetus transportą, tai mažinta 9 proc.“,- teigė E. Grigaitienė.

Aplinkotvarkoje palikti tie patys pinigai, socialinėje srityje nemažinta nieko. „Ten net papildomai skirta 100 tūkst., nes reikės atlikti viešuosius darbus, tai reikės bent pirštines nupirkti ar grėblius“,- sakė E. Grigaitienė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px