Lukšiečių kvadrato komanda – Lietuvos čempionė

kvadrato nugaletojai2014 – 2015 m. m. Šakių rajono bendrojo ugdymo mokyklų mokiniai dalyvavo Lietuvos mokinių olimpinio festivalio zoninėse kvadrato varžybose. Geriausiai šiemet sekėsi Lukšių Vinco Grybo gimnazijos pradinių klasių mokinių (gimusių 2004 m. ir jaunesnių) kvadrato komandai, nugalėjusiai visus savo varžovus.
 
Nuotr. Lukšių Vinco Grybo gimnazijos mokinių komanda ir jos vadovė L. Matusienė pasipuošė aukso medaliais.  
 
Lukšiečiai šiemet sėkmingai keliavo per visus olimpinio festivalio etapus. Iškovoję pirmąsias vietas zoninėse ir tarpzoninėse varžybose, jie įgijo teisę kovoti finalinėse varžybose ir iki festivalio pabaigos neprarado vilties tapti Lietuvos čempionais. Lukšiečių svajonė išsipildė. Įveikę kvadrato komandas iš Šiaulių, Mažeikių ir Kauno, jie tapo absoliučiais varžybų nugalėtojais ir Lietuvos čempionais.  Ketvirtokai Vilius Bagdanavičius, Benas Moleikaitis, Armandas Atkočius, Ugnius Naujokaitis, Nojus Bataitis, Algirdas Sutkus, Kotryna Kuraitė, Beata Sadauskaitė, Ugnė Kazernavičiūtė, Viltė Martišiūtė, Gabrielė Mykolaitytė ir Klaudija Bikmanaitė ir jų vadovė Lina Matusienė pasipuošė aukso medaliais.
 
Kitos rajono mokyklos iš varžybų iškrito po pirmojo olimpinio festivalio etapo:
1. Bendrojo lavinimo mokyklų mokinių kvadrato varžybose (2002 m. ir jaunesni) Šakių „Varpo“ mokyklos mergaičių komanda Jurbarke iškovojo antrąją vietą, Lukšių Vinco Grybo gimnazijos berniukų komanda  Jurbarke iškovojo trečiąją vietą.
2. Kaimo vietovių mokyklų kvadrato varžybose (2002 m. ir jaunesni), tiek Griškabūdžio gimnazijos mergaičių komanda, tiek ir Lukšių Vinco Grybo gimnazijos berniukų komanda Marijampolėje iškovojo trečiąsias vietas.
3. Kaimo vietovių mokyklų kvadrato varžybose (2004 m. ir jaunesni), mišri Lukšių Vinco Grybo gimnazijos mokinių komanda Marijampolėje taip pat iškovojo trečiąją vietą.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px