Gerdžiūniškiai siūlo gyventi sveikai

Pliažo tinklinis pasidarė labai populiarus – be jo neapsieina nė viena rajone organizuojama bendruomenės, kaimo ar miestelio šventė. Liepos 23 d. Gerdžiūnų bendruomenė jau devintą kartą surengė pliažo tinklinio varžybas, kuriose dalyvavo 12 komandų.

Jaunimo iniciatyvų skatinimo projektą „Gyvenk sveikai – 9“, finansuojamą Šakių rajono savivaldybės, parengė ir įgyvendino iniciatyvus ir perspektyvus Gerdžiūnų bendruomenės jaunimas – Viktorija Puidokaitė, Rokas Kumštaitis, Laurynas Puidokas, Adomas Stanaitis, Vėjūnė Bataitytė. Visą šeštadienio dieną tinklinio aikštelėje vyko įnirtingos kovos tarp dešimties vyrų ir dviejų merginų komandų. Pirmą vietą užėmė lukšiečių komanda: Laimis Linertas, Tomas Butkus, Mindaugas Vilkaitis. Merginų grupėje neaplenkiamos buvo lukšietės seserys Ugnė ir Gabija Batulevičiūtės, o antra vieta džiaugėsi kaunietės, viešinčios pas senelius Kreivių kaime, – Austė ir Justė Skaisgirytės.
Projekto organizatoriai džiaugėsi, jog varžybų metu nesimatė nei rūkančių, nei neblaivių asmenų netgi tarp žiūrovų.
 
Lukšietis L. Linertas ne tik nuolatinis tinklinio varžybų dalyvis, bet tinklinio paslapčių moko vaikus ir jaunimą. Jis sakė, kad šią vasarą jau sužaistos šešerios varžybos. Nors vasara dar tik įpusėjo, tikisi dar tiek pat sužaisti, nes laukia varžybos Slavikuose, Lukšiuose ir kitur.

„Žaisti tinklinį – man malonumas. Praeitais metais turėjau tik du laisvus savaitgalius, šiais metais irgi panašiai, bet visada lieka laiko ir kitokiam sportui: minu dviratį, žaidžiu krepšinį, bėgioju“, – atviravo L. Linertas. Jis mano, kad visos sporto šakos yra įdomios ir ugdo asmenybę.

„Jaunimas turėtų sportuoti, nepasisekus pasiekti norimo rezultato, – nenuleisti rankų. Sportuodami mokomės bendrauti, ugdoma komandinė dvasia ir kūrybiškumas“, – sakė tinklinio entuziastas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.