Šakiečiui Pasaulio ralyje nepavyko startuoti trečiąkart

Savaitgalį Latvijoje, Rygos pakraštyje esančioje Bikerniekų arenoje, vyko Pasaulio rali-kroso čempionato 10-ojo etapo varžybos. Jose dėl techninių kliūčių jau dukart startą atidėjęs šakietis Nerijus Naujokaitis nestartavo ir šįsyk.

 „NN Motorsport“ komandos lyderis šeštadienį dalyvavo tik pirmose laisvosiose treniruotėse. Pravažiavęs vos keletą ratų jis turėjo sustoti. Ir ankstesniuose etapuose jam koją kišo „Škoda Fabia R5“ sunkiai išsprendžiamos variklio problemos.
 
Galingas, net 600 AG išvystantis „Škoda Fabia“ automobilis kol kas nenori važiuoti pilnu pajėgumu. Vos įjungus „Anti–lag“ sistemą, kuri smarkiai padidina variklio galią, iš karto žymiai pakyla ir variklio temperatūra. Komanda jau tris savaites kovoja su šia problema: šalina vieną trūkumą, bet iškyla kitas... Kadangi komandai per didelė prabanga įsigyti gamyklinį automobilį, lietuvaičiai eksperimentavo, rizikavo, gamino savąjį variantą ir ne kartą pripažino, kad tai šiokia tokia avantiūra. Kad ši avantiūra sukels tiek netikėtumų ir problemų, ko gero, nesitikėjo.

Jau nepavyko startuoti čempionato etapuose Prancūzijoje, Barselonoje ir Rygoje. Tikimasi, kad iki etapo Vokietijoje, kuris jau kitą savaitgalį (spalio15–16 d.), galbūt pavyks pašalinti gedimus ir pagaliau stoti prieš publiką. Iš viso čempionatą sudaro 13 etapų.

Nors fortūna N. Naujokaičiui šypsosi ne taip, kaip tikėtasi, komanda dėkoja visiems sirgaliams, kurių Latvijoje buvo ypač daug.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px