Sezoną NKL „Vytis“ pradėjo klupdamas

serkevicius trauma
Nuotr. Ernestas Serkevičius pirmų rungtynių metu patyrė priekinių kryžminių kelio raiščių traumą ir žaisti negalės mažiausiai du mėnesius.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Praėjusį ketvirtadienį startavo 12-asis Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezonas. Atidarymo rungtynėse susitiko Šakių ir Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“. Deja, pirmas blynas šakiškiams buvo prisvilęs, o ir išvykos rungtynėse šeštadienį Šakių komanda nesugebėjo įrodyti pranašumo prieš „Telšius“ ir „Vytis“ patyrė antrąjį pralaimėjimą

Klaipėdos ekipa Šakiuose 80:65 (24:16, 25:15, 17:19, 14:15) įrodė pranašumą prieš „Vyčio“ krepšininkus ir į savo sąskaitą įsirašė pirmąją sezono pergalę. Klaipėdiečiai nuo Šakių komandos atitrūko pirmoje mačo pusėje ir toliau apsukų nemažino.

„Vyčio“ pergalę apkartino rungtynes startiniame penkete pradėjusio Ernesto Serkevičiaus trauma. Gynėjas susižeidė antrajame ketvirtyje ir likusią mačo dalį stebėjo nuo atsarginių žaidėjų suolelio. E. Serkevičius patyrė priekinių kryžminių kelio raiščių traumą. Medikams ištyrus gynėjo būklę paaiškėjo, kad jis žaisti negalės mažiausiai du mėnesius.

Rezultatyviausiai pirmųjų sezono rungtynių metu žaidė Gediminas Maceina, pelnęs 17 taškų, Edgaras Stanionis pridėjo 15, Edvinas Jezukevičius – 13 taškų. Ypač netaiklūs buvo krepšininkų tritaškiai: iš aštuoniolikos mestų taiklus buvo tik vienas metimas.

Po rungtynių kanalui TV6 „Vyčio“ treneris Virginijus Sirvydis komentavo, kad namuose žaidę krepšininkai turėjo būti „maksimaliai nusiteikę, nes tai atidarymo varžybos“, tačiau nieko panašaus apie savo auklėtinių žaidimą pasakyti negalėjo. Jis tikino, kad pritrūko ir užsidegimo, ir elementaraus noro laimėti.

„Vadinas, dirbsim dar daugiau, nes tik sunkus darbas duoda vaisius“, – kanalui TV6 sakė treneris, palyginęs krepšininkų žaidimą su išmaudymu skalbimo mašinoje.

Šeštadienį išvykoje „Vytis“ susitiko su „Telšiais“, tačiau neatsilaikė prieš priešininkus ir kovą pralaimėjo 57:66. Šiame susitikime „Vytis“ padarė net 29 klaidas, telšiškiai suklydo 18 kartų. Rezultatyviausiai pasirodė Edvinas Jezukevičius ir Edgaras Stanionis, pelnę po 13 taškų, Povilas Butkevičius pridėjo 10 taškų.

Beje, „Vytis“ sezoną pradėjo gerokai atsinaujinęs. Iš viso šį sezoną „Vyčiui“ atstovaus septyni krepšininkai, turintys patirties Lietuvos krepšinio lygoje. Prie komandos naujai prisijungė ir pats treneris Virginijus Sirvydis, kuris praėjusiais metais su „Palangos“ klubu iškovojo NKL bronzą. Strategas prieš pirmąjį mačą akcentavo, kad nebuvo lengva kurti naujos komandos žaidimą, nes iš senbuvių liko vos trys žaidėjai – Paulius Beliavičius, Ernestas Serkevičius ir Marijus Užupis.

Tuomet treneris kalbėjo, kad pasiruošti nėra lengva. „Vis lipdomės ir dėliojamės. Procesas užtruks, kaip ir visur. Kai nauja komanda, nauji treneriai, norisi, kad viskas būtų taip, kaip ir turi būti. Noriu įvesti tokį žaidimą, kuris būtų pergalingas. Reikia tvirtos ir kietos gynybos bei gero derinių išpildymo. Šlifuojame tiek gynybą, tiek puolimą, toks darbas ir vyksta“, – tinklalapiui nklyga.lt sakė V. Sirvydis.

Didžiausi šios vasaros „Vyčio“ pirkiniai – susigrąžintas Edgaras Stanionis, įsigytas patyręs krepšininkas Gediminas Maceina ir galingi aukštaūgiai Povilas Butkevičius, Edvinas Jezukevičius ir Rokas Čepanonis. Prie komandoje ir praėjusį sezoną žaidusio Marijaus Užupio šiais metais prisijungė ir kraštietis Lukas Damušis. Draugiškose rungtynėse žaidė ir legendinio krepšininko Modesto Paulausko sūnus – taip pat Modestas, tačiau prieš NKL startą krepšininkas žaisti išvyko į Ispaniją ir „Vytyje“ nežais. Šį sezoną „Vyčio“ marškinėlius vilkės ir juodaodis, tačiau kol kas aikštelėje jis nepasirodė, nes nesudėti parašai ant kontrakto.

Prieš sezono startą „Vyčio“ komandoje būta ir konflikto. Praėjusį sezoną į Šakius atvykusio Martyno Pacevičiaus nepagarbos neapsikentęs Paulius Beliavičius pratrūko ir vyrai santykius aiškinosi kumščiais. M. Pacevičiui vasarą buvo atlikta kojos operacija, po kurios jis dar kurį laiką nebus pasiruošęs grįžti į aikštelę. Nepaisant to, puolėjui buvo suteikta galimybė būti su komanda, ruoštis sugrįžimui ir individualiai sportuoti su fizinio rengimo treneriu. Tačiau nepagarbus M. Pacevičiaus elgesys su komanda ir komandos gydytoju sukėlė audringą kapitono P. Beliavičiaus reakciją. Savo nuomonę išreiškė ir treneris V. Sirvydis, jis sakė, kad netoleruos jaunuolio išsišokimų: jam suteikiamos puikios sąlygos sportuoti, o šis to nevertina.

Visgi jis konflikto pernelyg komentuoti nenorėjo patikinęs, kad nereikia iš to pūsti burbulo, mat emocijų pasitaiko visur.

Galiausiai viskas išsirutuliojo taip, kad M. Pacevičius paliko „Vytį“.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.