Atvykęs svečias pažadais nesišvaistė

urbanavicius
Nuotr. Iš kairės: Kūno kultūros ir sporto departamento direktorius Edis Urbanavičius, Jaunimo kūrybos ir sporto centro direktorės pavaduotojas Paulius Puskunigis ir Regioninės plėtros skyriaus projektų koordinatorius Martynas Šlėderis aptarė „Varpo“ mokyklos stadiono projektą bei įgyvendinimo galimybes.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Apie planus iš esmės atnaujinti ir sutvarkyti Šakių „Varpo“ mokyklos stadioną kalbama vis garsiau. Apie šį projektą diskutuota su pirmadienį Šakiuose viešėjusiu Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) direktoriumi Edžiu Urbanavičiumi, Seimo nariu Kęstučiu Smirnovu, rajono valdžios atstovais. Mat nors planai gražūs, lėšų projekto įgyvendinimui gerokai trūksta, o svečias irgi nieko konkretaus nežadėjo.

Jau susitikimo pradžioje laikinasis meras Juozas Puodžiukaitis atkreipė dėmesį, kad rajonas neturi padoraus stadiono, o esami neatitinka standartų. Būtent todėl yra parengtas projektas dėl „Varpo“ mokyklos stadiono sutvarkymo. Įgyvendinus projektą stadionas pasikeistų iš esmės – jame būtų visus standartus atitinkantys bėgimo takai, futbolo aikštė, sektoriai šuoliams į tolį, aukštį, disko metimui, tinklinio aikštės ir pan. Pirminiame variante suprojektuotas ir pastatas, kuriame persirengimo kambariai, dušai. Tad tiek stadionas, tiek visa aplinka pasikeistų kardinaliai, bet yra vienas bet... Trūksta lėšų. Ir gerokai. Kaip sakė projektą koordinuojantis Regioninės plėtros projektų koordinatorius Martynas Šlėderis, bendra projekto vertė apie 750 tūkst. eurų. Regioninės plėtros skyriaus vedėjas Vitas Girdauskas informavo, kad iš neformalaus ugdymo programos numatyta 130 tūkst., tačiau akivaizdu, kad šių lėšų neužteks. Tad būtent dėl to projektas pirmadienį ir buvo pristatytas KKSD direktoriui E. Urbonavičiui. Šis projektą gyrė, patiko jam ir vieta bei tai, kad stadionu naudosis „Varpo“ moksleiviai, tačiau turėjo ir pastabų bei rekomendacijų. Jo nuomone, statinį reikėtų pasilikti kitam etapui ir jo apskritai „nerodyti“. Kalbėdamas apie užtarimą ar galimybę pritraukti Vyriausybės investicinių programos (VIP) lėšas, E. Urbonavičius pažadais nesišvaistė.

„Nėra aiški situacija dėl VIP lėšų. Kol kas daug pasvarstymų. Kalbu atsargiai, nes tikrai nežinau, bet tikiu, kad mūsų kaip ekspertinė nuomonė gali būti palikta“, – apie besikeičiančią situaciją Vyriausybėje dėl lėšų skyrimo kalbėjo KKSD direktorius.

Jis vylėsi, jog ne tik Finansų ministerija skirs lėšų, bet susijusios institucijos – šiuo atveju KKSD galės pareikšti savo nuomonę, rekomendaciją dėl vienų ar kitų projektų reikalingumo. Visgi vertindamas konkrečiai „Varpo“ projektą E. Urbanavičius ragino žiūrėti ir įgyvendinimo imtis atsargiai.

„Kai ketini daryti ir nelabai aišku, o didžioji dalis reikalingų lėšų iš VIP, tai atsargiai, kad paskui nepakibtumėt. Turi būti aiškios sąlygos, aplinka, prisidėjimas. Nesakau nedaryti, bet reikia labai sekti situaciją, nes šiandien sprendimų nėra“, – konkrečiai kalbėjo E. Urbanavičius.

Regioninės plėtros skyriaus vedėjas V. Girdauskas sakė, kad nerizikuojant iš viso nieko nepavyktų padaryti. Palaikymą šakiečiams bei projektui reiškė ir Seimo narys K. Smirnovas, raginęs teikti paraišką ir greičiau, iki gegužės pradžios. O paskui, kaip kalbėjo jis, ir bus aišku, ar projektą pavyks įgyvendinti 2018 m., galbūt paaiškės sąlygos. Tiesa, įgyvendinus projektą, stadionas priklausytų ne „Varpo“ mokyklai, o Jaunimo kūrybos ir sporto centrui (JKSC).

Po susitikimo mero kabinete delegacija viešėjo ir JKSC. Čia direktorės pavaduotojas Paulius Puskunigis pirmiausiai visus pakvietė į sporto salę, kurioje neseniai atnaujintas apšvietimas.

„Seni šviestuvai pakeisti į šiuolaikišką LED apšvietimą, kuris suteikia tris kartus daugiau šviesos bei triskart sumažina elektros sunaudojamą energiją“, – pasakojo P. Puskunigis.

Taip pat pristatyta erdvė šalia baseino antrame aukšte, kur planuojama įrengti treniruoklių salę, mat dabar esanti yra per maža ir joje sunkiai telpa visi norintys. Balkone būtų įrengta stiklinė pertvara, ventiliacija. Erdvesnėje sporto salėje kūno formas galėtų dailinti kur kas daugiau šakiečių. Pasak P. Puskunigio, laukiama tik lėšų patvirtinimo (daugiau nei 100 tūkst. eurų) ir galbūt jau vasarą būtų galima pradėti darbus. Be to, planuojama ir rūbinių rekonstrukcija padvigubinant esančių vietų skaičių. Rūbinės būtų išplėstos į rūsyje esančias patalpas.

Lauke delegacija apžiūrėjo universalią sportinių žaidimų aikštelę, kurioje bus galima žaisti ne tik žolės riedulį, bet ir lauko tenisą, futbolą, kitus žaidimus. Taip norėta parodyti, kad šakiečiai ne tik prašo užtarimo dėl stadiono, bet jau ir turi kuo pasidžiaugti.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.