Kamuoliai skrodė tinklelius Šakiuose ir naktį

krepšinis5
Vido Venslovaičio nuotr. Šakių Jaunimo kultūros ir sporto centro aikštėje šakiečiai pasinėrė į naktinio krepšinio aistras.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Praėjusio šeštadienio vakarą ir sekmadienio naktį Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro (JKSC) aikštelėje bumbsėjo kamuoliai – čia vyko ketvirtasis naktinis krepšinis 3x3. Puikus oras sukvietė 19 komandų iš Šakių ir aplinkinių rajonų.

Pasak Mariaus Pavalkio, vieno iš turnyro rengėjų,  abejonės, ar reikia vėl imtis organizuoti turnyrą, išnyko jau vasaros pradžioje, kai pats jaunimas pradėjo teirautis, kada šiemet vyks naktinis krepšinis. Anot jo, nežiūrint rajone ir respublikoje vykusių kitų didelių renginių, šių metų renginys sulaukė nemažo ir sportininkų, ir žiūrovų susidomėjimo.

„Galbūt tai kažkiek pakoregavo dalyvių skaičių. Ir dar, mes patys organizatoriai pastebime, jog mažėja ypač jaunų žmonių tokiuose renginiuose, nes daugelis jų tiesiog išvažiavę užsidirbti į užsienį“, – kalbėjo M. Pavalkis.

M. Pavalkis pasakojo, kad šiemet komanda „4 in 1“ pasikvietė draugus iš Kauno, taip susidarė jungtinė komanda.

Šiais metais išbandyti žaidimą naktį panoro 19 komandų (pernai 25) iš Jurbarko, Marijampolės, Kėdainių, Kauno, Vilkaviškio. Kaip ir kasmet, vyko snaiperio, „Oro karaliaus“ ir „Nulinės tolerancijos“ konkursai.  Krepšinio kovos vyko dviejose amžiaus grupėse: gimę 2001 m. ir jaunesni bei gimę 2000 m. ir vyresni.

Kovos krepšinio aikštelėje prasidėjo šeštadienį 20 val. Pirmieji kovas pradėjo dalyviai iki 18 metų. Šioje amžiaus grupėje geriausiai sekėsi komandai „Valjona“ (Ignas Kasparaitis, Balys Brazauskas, Eimantas Kalinauskas, Matas Stankūnas), antroje vietoje liko „Paulytis“ (Rokas Pocevičius, Paulius Bacevičius, Martynas Martinaitis), trečią vietą užėmė „Brendžius“ (Paulius Knezevičius, Lukas Ragelis, Renatas Rainys, Nojus Duoba). Vėliau kamuolį į rankas ėmė 18 m. ir vyresni krepšininkai. Šioje grupėje pirmą vietą iškovojo „4 in 1“ (Lukas Karalius, Aurimas Švelnys, Aurimas Gavelis, Šarūnas Stiklakis), antri buvo „Konfeti „Grudita“ (Mintautas Bulanovas, Justas Nausėdas, Tadas Nausėdas, Justinas Jogminas). Ši komanda – Lietuvos 3x3 krepšinio čempionai, Lietuvai atstovavo ir Europos FIBA 3x3 čempionate. Trečią vietą iškovojo „Happy 3 Friens“ komanda iš Jurbarko (Mangirdas Milmontas, Karolis Zokas, Haroldas Bartkus, Artūras Karapetian).

Buvo įspūdingos šios grupės finalo rungtynės. Jose kovėsi nuo pradžių favoritais laikyta svečių komanda „Konfeti „Grudita“ ir jungtinė šakiečių ir jų draugų kauniečių komanda „4 in 1“. Po pratęsimo pergalę baudų metimu iškovojo„4 in 1“.

Turnyro metu vyko ir tradiciniai konkursai. Snaiperio konkursą laimėjo Arnas Šnipas, „Oro karaliumi“ išrinktas Robertas Balčius. Konkurso „Nulinė tolerancija“ dalyviai metė baudas užsidėję specialius girtumą imituojančius akinius. Čia geriausiai sekėsi Justui Mačiulaičiui.

Komandos nugalėtojos ir konkursų laimėtojai išsidalino piniginius prizus, kurių bendra vertė 700 eurų, be to, buvo apdovanoti rėmėjų dovanomis. Organizatoriai nuoširdžiai dėkoja visiems, kurie prisidėjo prie šio renginio, o labiausiai – generaliniam rėmėjui UAB „Valjona“ vadovui Mindaugui Valaičiui, kuris pirmasis patikėjo šia jaunimo idėja, bei renginio partneriams Šakių JKSC ir Šakių visuomenės sveikatos biurui.

Renginio organizatoriai kartu su partneriu Šakių visuomenės sveikatos biuru skelbė renginio teritoriją nerūkymo zona.

UAB „Gulbelė“ įsteigė prizą – keturias XXL picas kavinėje „Kiba“ pačiai jauniausiai komandai, jis atiteko komandai „Nekenčiu Lebrono“.

„Kitąmet turėtume švęsti naktinio krepšinio 3x3 penkerių metų jubiliejų. Neorganizuoti jau negalime“, – sakė M. Pavalkis ir pridūrė, kad oranžinio sviedinio entuziastų Šakiuose laukia ir kitąmet.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.