Šakių „Spartos“ futbolininkus į priekį veda entuziazmas

paskevicius deividas
Nuotr. Futbolo komandą „Sparta“ treniruojantis Deividas Paškevičius dirba be jokio atlygio ir džiaugiasi noriai į treniruotes besirenkančiais futbolininkais, kurie ne viename turnyre skina pergales.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Neseniai startavo 2018–2019 m. „Cignon-LFML Kauno Žiemos 7x7 pirmenybių“ II divizionas, kuriame Šakių sporto mėgėjų klubo „Sparta“ futbolininkai tarp 11 komandų iškovojo trečią vietą.

Nors ši futbolo komanda, vadovaujama entuziastingo futbolo mėgėjo šakiečio Deivido Paškevičiaus, gyvuoja nuo 2011-ųjų ir nuolat dalyvauja įvairiausiuose čempionatuose, nėra itin plačiai žinoma. Ne todėl, kad neturėtų kuo pasigirti, bet tikriausiai dėl to, kad jie tiesiog žaidžia futbolą ir tuo mėgaujasi netrokšdami tuščios garbės. Per metus komanda sužaidžia apie 50–60 rungtynių įvairiuose čempionatuose, tad taurės bei diplomai vos telpa trenerio namų lentynose.

Pats treneris taip pat dirba be jokio atlygio ir sako, kad jam tai tiesiog malonumas, atgaiva bei poilsis nuo kasdienių darbų.

Kaip skelbiama lfml.lt svetainėje, „Sparta“ „Kauno žiemos pirmenybėse“ demonstravo geriausią gynybą, nors ryškaus lyderio neturėjo, įvarčių pelnymo užduotis sėkmingai dalinosi Liudas Balčiūnas, Rytis Gaidys bei Giedrius Savukaitis. „Spartai“ trečiąją vietą garantavo pergalės prieš visas 5–11 vietoje likusias komandas bei papildomose rungtynėse iškovoti 3 taškai prieš „Standartą“.

Beje, būtent komandai D. Paškevičius ir negaili gerų žodžių, nes futbolininkai noriai renkasi į treniruotes, yra žingeidūs, užsispyrę, demonstruojantys charakterį ir tikriausiai tik sportininkų entuziazmo dėka „Sparta“ ir gyvuoja.

Štai pirmenybėse dalyvavo futbolininkai Egidijus Digrys, Martynas Vorušila, Mantas Mykolaitis, Antanas Liepuonius, Rytis Gaidys, Liudas Balčiūnas, Giedrius Savukaitis (komandos kapitonas), Erikas Paškevičius, Vytas Laurinaitis, Martynas Antanaitis (vartininkas, beje, išrinktas geriausiu diviziono vartininku), Rokas Balčiūnas, Jonas Grigaitis, Nojus Šimkonis ir Matas Kavaliauskas. Apskritai treniruotes Šakiuose lanko šios sporto šakos aistruoliai nuo septynerių iki 50-ties metų. Svarbiausia, pasak D. Paškevičiaus, kad tik būtų noras sportuoti ir finansinės galimybės. Todėl kartu su bendraminčiais Audriumi Zablacku, Mariumi Pavalkiu ir Egidijumi Šareika prieš trejus metus nusprendė steigti asociaciją, kad galėtų rinktis 2 proc. pajamų mokestį, prašyti paramos. Tiesa, jos, sako treneris, sulaukia. Štai „Riko grupė“ finansavo šių metų pirmenybes, „Zanavykų bankelis“ padovanojo aprangą, gerų žodžių D. Paškevičius negaili ir Jaunimo kūrybos ir sporto centro direktorės pavaduotojui Pauliui Puskunigiui, kuris pagal galimybes visada gelbėja. Džiaugiasi futbolininkai ir esamomis aikštelėmis prie JKSC, kur ir apšvietimas yra, ir galima rengti mini futbolo turnyrus bei treniruotes.  

Kai vyksta turnyrai, persirengimo patalpas mielai parūpina „Varpo“ mokykla, nors stadionas, norint žaisti profesionaliai, per mažas, o namų rungtynių žaisti kitame mieste futbolininkai nenori.  

„Jei dar 7x7 galime žaisti, tai 11x11 neužtenka aikštelės pločio. Nors, sako, tvarkys stadioną prie „Žiburio“, bet ten bus tas pats“, – mintimis dalijasi pašnekovas.

Žinoma, sako jis, visada galima norėti geriau, bet vertina tai, ką turi, ir džiaugiasi, kad futbolas rajone nesvetimas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px