Girėniškiai sportuodami palydėjo vasarą

vasarele
Rugsėjo 7 d. Girėnų bendruomenės sporto aikštelėje vaikai ir jų tėveliai palydėjo vasarą. Tai tradicinė sporto šventė „Lik sveika, vasarėle“, kurios pagrindinis organizatorius yra sporto entuziastas Juozas Jonuška.

Nors dalyvių tikėtasi ir daugiau, tačiau, pasak organizatorių, džiugina tai, kad daugelį vaikučių atlydėjo jų tėveliai, kurie prieš 20–30 metų patys dalyvaudavo tokioje šventėje.
 
Šventę pradėjusi Šakių policijos komisariato bendruomenės pareigūnė, Girėnų bendruomenės centro narė Aušra Mockevičiūtė supažindino šventės dalyvius su svarbiausiomis saugaus eismo taisyklėmis pėstiesiems ir dviratininkams: kaip saugiai elgtis gatvėje, perėjose, sankryžose, kad visi sėkmingai nueitų į mokyklą ir grįžtų namo. Pareigūnė jauniesiems varžybų dalyviams išdalino šviesą atspindinčias liemenes, atšvaitus, o tėvams – krepšius su šviesą atspindinčiomis juostomis.

Sportinės rungtys prasidėjo duatlonu. Dalyviai važiavo dviračiu 600 m ir bėgo 300 m. Šioje rungtyje geriausiai sekėsi Linui Vizgirdai, distanciją įveikusiam per 3 min. 05.87 sekundės. Nepilna sekunde nuo jo atsiliko ir antrą vietą užėmė Mykolas Jakštys.

Kita rungtis – baudų mėtymas. Čia nepralenkiamas buvo Tadas Gruzdaitis, įmetęs septynis kartus iš dešimties. Porą metimų mažiau pataikė Jokūbas Sadauskas. Trečias liko M. Jakštys.

Šioje rungtyje dalyvavo ir tėveliai. Nugalėtoju tapo Robertas Jakaitis, pataikęs šešis metimus iš dešimties.

Įdomi rungtis – kimštinio kamuolio metimas. Toliausiai jį numetė Benas Jakštys (6,40 m), antras – T. Gruzdaitis, trečias liko L. Vizgirda. Tėvelių  grupėje vėlgi geriausiai sekėsi R. Jakaičiui.

Judriojoje estafetėje dalyviams reikėjo simboliškai sodinti ir kasti bulves. Čia savo vikrumu pasižymėjo T. Gruzdaitis, antras liko M. Jakštys, trečias L. Vizgirda.

Pasibaigus varžyboms, kiekvienos rungties nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti taurėmis, o mažieji sportininkai gavo atminimo medalius. Gerai nusiteikę visi sėdo skanauti gaspadinių Angelės Jonuškienės, Onutės ir Loretos Mureikienių virtos sriubos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.