Žvejų varžybose svarbiausia ne laimikis, o bendrystės jausmas

zvejas maumevicius
Pirmą kartą Gotlybiškiuose surengtose žvejų mėgėjų plūdine meškere varžybose daugiausiai žuvies ištraukė ir nepralenkiamas buvo gotlybiškietis Artūras Maumevičius. Organizatorių nuotr.


Praėjusį šeštadienį tiek maži, tiek dideli meškeriotojai, mėgstantys parymoti prie vandens telkinių, rinkosi Gotlybiškiuose, kur prie Bridupio tvenkinio pirmą kartą vietos bendruomenė suorganizavo žvejų mėgėjų varžybas plūdine meškere.
 
Surengti žvejų varžybas idėja kilo vietos seniūnaitei Audrai Atažanovienei, kuri turėjo tikslą į renginį pritraukti ne tik vyrus, bet ir vaikus bei paauglius, kuriuos įprastai sunku prisivilioti kur nors dalyvauti. Regis, seniūnaitės sumanymas pasiteisino su kaupu – vos tik išplatino skelbimą apie varžybas, pradėjo skambinti norintys dalyvauti žvejai iš visos Lietuvos, Organizatorė kvietė pirmiausiai atvykti rajono žvejus, o ypač svarbu jai buvo sutelkti vietos bendruomenę. Pasak moters, iš anksto užsirašė 54 dalyviai, bet atvyko 47 žvejai, iš jų – 23 vyrai, dvi moterys ir 22 vaikai.

„Sugalvoti varžybas – reikalas vienas, tačiau nuo ko pradėti – tai net nenutuokiau, aš tikrai ne žvejė ir man visai vis tiek, kokia tai meškerė, su kokiu masalu žvejoti...“ – prisimena organizacinio etapo pradžią A. Atažanovienė.

Moteris sukaupusi drąsą kreipėsi į verslininką, žvejybos reikmenų parduotuvės savininką Juozą Delnevičių, kuris, ją išklausęs, pritarė idėjai ir suteikė informaciją apie varžybų taisykles ir nuostatus, o vėliau ir pats prisijungė prie organizatorės, padėjo jai susumuoti rezultatus, taip pat įsteigė daug prizų varžybų nugalėtojams ir dalyviams.

Pasak seniūnaitės, džiugu, kad į varžybas atvyko užkietėjęs žvejys, sunkiai vaikštantis Romas Kupstaitis, o kiti dalyviai neprieštaravo ir atidavė jam žvejybos sektorių be burtų traukimo. J. Delnevičius į varžybas atsivežė keturis vaikus iš Šakių vaikų globos namų.

„Vėliau paaiškėjo, kad vaikai itin laukė šių varžybų, naktį nemiegojo, kad tik nepramigtų“, – prisiminė seniūnaitė.

Pasak seniūnaitės, varžybų metu labiausiai sekėsi gotlybiškiečiui Artūrui Maumevičiui, kuris pagavo didžiausią karšį (800 g), iš viso sužvejojo 2 kg 670 g ir užėmė pirmą vietą. Antra vieta atiteko Ramūnui Gudiškiui, kurio laimikis svėrė 996 g, trečias liko Dainius Maumevičius, kuris sužvejojo 631 g sveriančią žuvį. Nugalėtojai gavo po J. Delnevičiaus parduotuvės dovanų kuponą.

Vaikų komandoje geriausiai meškerioti sekėsi girėniškiui Liutaurui Mureikai, o antras liko Adomas Kybartas, trečia – Gabija Paičiūtė. Vaikai, užėmę prizines vietas, taip pat gavo dovanų kuponus apsipirkti parduotuvėje  „Žūklės reikmenys“, o visiems dalyviams iki 13 metų J. Delnevičius padovanojo plūdines meškeres su rite ir valu. Moterys buvo apdovanotos atminimo prizais.

O koks renginys be vaišių ir ragaišių – prie Bridupio tvenkinio taip pat buvo verdama žuvienė, kurią ruošė vietos medžiotojai – Regimantas Jakaitis ir Vaidas Janulaitis. Teisėjavo taip pat vietos gyventojai – Marius Martininkaitis, Nerijus Kybartas, Alius Lukošaitis, Egidijus Visockis, Edas Dumčius.

Prie šventės žvejams prisidėjo, seniūnaitei pagelbėjo ir kiti vietos bendruomenės gyventojai – prieš varžybas nupjovė žolę aplink tvenkinį. Geranoriškai Šakių medžiotojų ir žvejų draugija tądien leido neturintiems išsipirktų leidimų žvejoti nemokamai, Šakių seniūnija parūpino biotualetus. Šventę parėmė ir privatūs rėmėjai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.