Ralyje „Aplink Lietuvą“ – ir šakiečiai

aplink lietuva apdovanojimai
Pasiektais rezultatais džiaugiasi (iš kairės) Daumantas Vasiliauskas, Tomas Kažemėkaitis, Saulius Šuopys ir Karolis Volungevičius. Asmeninio archyvo nuotr.


Penktadienį Kaune, Rotušės aikštėje, startavo tradicinis, tris dienas trukęs ralis „Aplink Lietuvą 2020“, kurio dalyviai kasmet tradiciškai varžosi dėl šalies Prezidento taurės. Šįkart tarp 54 ekipažų ir keletas šakiečių, ne tik sėkmingai įveikusių 1068 km maratoną, bet ir šluosčiusių varžovams nosis.
 
Tik 3 sekundės lėmė, jog ant nugalėtojų pakylos antrojo, o ne pirmojo laiptelio po varžybų teko kopti „Laisvoje“ klasėje su „Ford Focus RS“ važiavusiam šakiečių Igno Domeikos ir Tomo Mickaus ekipažui.

Trečiąja bendrosios įskaitos vieta ir pirmąja SGC3 klasėje džiaugėsi dar vienas Šakių ASK ekipažas – Tomas Kažemėkaitis ir Daumantas Vasiliauskas, vairavę „BMW 325“ automobilį. Trečios vietos laimėtojai nuo ralio nugalėtojų atsiliko 1 min. 52,5 sek.

T. Kažemėkaičiui ir D. Vasiliauskui įteikta ir Krašto apsaugos ministerijos taurė. Taip pat šis ekipažas už geriausią suminį rezultatą laimėjo ir papildomai įsteigtą Druskininkų savivaldybės mero taurę.

Susisiekimo ministerijos taurę iškovojo šakiečio Sauliaus Šuopio ir Karolio Volungevičiaus ekipažas. Jie buvo pirmi SIA2 klasėje.

Iš Kauno rotušės aikštės pajudėję ekipažai pravažiavo du greituminius slalomus, įveikė Kačerginės Nemuno žiedo trasą, pasiekė Kėdainius, Jonavą, Alytų ir dieną pabaigė Druskininkuose.

Antrą dieną iš Marijampolės kroso trasos keliavo į Kazlų Rūdą, Tauragę, Vilkyčius. Anot D. Vasiliausko, Žagarėje ir Pakruojyje laukė labai smagios žvyrinės rungtys, o pravažiavę Uoginių kroso trasą dieną pabaigė Kupiškyje.

Paskutinę ralio dieną sportininkai pradėjo Anykščių kartodrome, iš ten pasuko į Molėtus ir ralį užbaigė sostinėje.

Nuo pat pirmojo ralio, įvykusio dar 1931 m., jį rengia 1926 m. įkurtas Lietuvos automobilių klubas (LAK).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.