Šakiečiai ir toliau demonstruoja puikius rezultatus

smirnovaite dielininkaitis
Kraštietė Julija Smirnovaitė Kūno fitneso kategorijoje pelnė trečią vietą, o Jaunimo kūno fitnese buvo antra. Ji atvira – kaip pirmam kartui neblogai, bet pasistiebti ir tobulėti yra kur. Antrą vietą Raumeningos figūros kategorijoje iškovojęs Vytas Dielininkaitis pripažįsta, kad pasirengimas tiek fiziškai, o ypač psichologiškai buvo daug sunkesnis nei pirmosioms varžyboms, atvirauja, kad buvo kritęs į sportinę duobę. vs-foto.lt


Gintarė MARTINAITIENĖ

Spalio 4 d. Tauragėje vyko Lietuvos jaunimo pirmenybės ir 30-oji Lietuvos kultūrizmo, fitneso ir bikini taurė. Sportininkai varžėsi jaunimo, suaugusiųjų, veteranų ir naujokų kategorijose. Čia ir vėl puikius rezultatus demonstravo šakietis Vytas Dielininkaitis, tarp moterų įvertinimo susilaukė kraštietė, dabar tarp Vilniaus ir Kauno gyvenanti Julija Smirnovaitė.

Nors neseniai rašėme apie pirmuosius V. Dielininkaičio laimėjimus rugpjūčio pabaigoje, tačiau jis nutarė nesustoti ir jėgas išbandyti darkart. Raumeningos figūros kategorijoje šįkart šakietis iškovojo antrą vietą ir sako, jog šis laimėjimas jam ypač svarbus, nes pasiekė kur kas aukštesnius tikslus nei buvo pradžioje sau išsikėlęs.

„Norėjau tik įrodyt sau, kad galiu nueit iki scenos vieną kartą, o čia pavyko visi du ir abu buvo įvertinti taurėm. Šitą pasiekimą vertinu aukščiau visko, nes antras pasiruošimo etapas buvo labai labai sunkus, kūnas labai stipriai priešinosi ir nepasidavė manipuliacijoms, buvo labai sunku tiek fiziškai, tiek psichologiškai“, – sako V. Dielininkaitis ir pripažįsta, kad kūnas tikriausiai nespėjo atsigauti po pirmų varžybų, „o smegenys jau atsipalaidavo ir visa nervų sistema tiesiog perdegė, atsirado sportine duobė, iš  kurios lipti yra labai sunku“. Tokių išgyvenimų, pasak sportininko, nepatyrusiam net sunku juos paaiškinti – tai reikia išgyventi. Tad jis džiaugiasi, kad su viskuo pavyko susitvarkyti ir nepasiduoti. Už palaikymą dėkingas treneriui Arvydui Mickui, taip pat rėmėjui UAB „Mėsos guru“ už produkciją viso pasirengimo metu. Visgi dabar vienas iš pirmųjų šakiečio planų – nuvykti pas mamą cepelinų.

O kas toliau? Toliau įgytą patirtį pats treneriu Jaunimo kūrybos ir sporto centre dirbantis V. Dielininkaitis nori perteikti klientams, pats ketina sportuoti šiek tiek lengvesniu režimu, tačiau iš siekiamų tikslų sąrašo kultūrizmas neišbraukiamas.

Kraštietė J. Smirnovaitė Kūno fitneso kategorijoje pelnė trečią vietą, o Jaunimo (iki 23-ejų metų) kūno fitnese buvo antra. Mergina pasakojo, kad šioje kategorijoje ji dalyvavo pirmą kartą, tad vertina, jog rezultatai išties neblogi, nors neneigia, kad norėtų ir aukštesnių.

„Kaip pirmam kartui neblogai. Rezultatai kurstantys motyvaciją dar pasistiebti ir patobulėti“, – sakė sportininkė, kuriai šioms varžyboms pasiruošti padėjo trenerė Renata Marcinkutė.

Teko išmokti ir visai kitokio pozavimo, staigiai persiorientuoti, nes anksčiau ruošėsi kitokioms varžybos, taip pat buvo pradėjusi pasiruošimą Europos čempionatui, tačiau planus pakoregavo pandemija, tad šis tikslas atidėtas pavasariui.

J. Smirnovaitė teigė, kad griežtesnės mitybos bei dietos pradėjo laikytis rugpjūtį, tad du mėnesius teko gyventi specialiu režimu. Tiesa, ar varžybose dalyvaus ateityje, sako dar nežinanti, nes tam reikia ir laiko, ir daugybės pastangų.

„Dabar užsiimu daug skirtingų veiklų, nes, mano manymu, svarbu išplėsti savo sąmonę ir suvokimą daugiakryptiškai. Svarbų akcentą užima minimalistinio gyvenimo integravimas, studijos „Physical activity and lifestyle“, sąmoningų moterų klubo Satori aktyvi veikla, sportas, darbas keliose sferose, Skautų organizacijos veikla ir nuolatinis savęs tobulinimas“, – save pristato J. Smirnovaitė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.