„Vytis“ užsitikrino tiesioginį kelialapį į ketvirtfinalį

vytis kokoska
Įspūdingai tritaškius pataikęs Šakių „Vytis“ užfiksavo naują profesionalių Lietuvos krepšinio lygų rekordą – „Vyčio“ klubas pataikė net 26 tritaškius ir pagerino ne tik lygos rekordą, bet ir apskritai visos Lietuvos. D. Lukštos nuotr.


Šiuo metu Nacionalinėje krepšinio lygoje rungtyniaujantis „Vytis“ užima antrą turnyrinės lentelės vietą ir sąskaitoje, kaip ir Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, turi 20 pergalių ir šešis pralaimėjimus. Nors iki reguliariojo sezono pabaigos „Vyčiui“ dar teks sužaisti dvejas varžybas, tačiau į ketvirtfinalį jau užsitikrino tiesioginį kelialapį.
 
Vasario 9 d. „Vytis“ ne tik iškovojo penktąją iš eilės, bet ir pasiekė lygos pataikytų tritaškių rekordą.

Puolime dominavę Eriko Kučiausko auklėtiniai 120:97 (32:19, 23:28, 41:20, 24:30) sutriuškino Vilkaviškio „Perlą“.

„Vytis“ pataikė net 26 tritaškius iš 43 (60 proc.) ir užfiksavo naują NKL–VIKINGLOTTO rekordą. Iki tol geriausias rezultatas buvo 22 taiklūs tritaškiai, kuriuos buvo pataikę tas pats Šakių klubas ir „Gargždai“.

Paulius Beliavičius įmetė 8 tritaškius iš 11 (72 proc.), Šarūnas Vingelis, Karolis Kokoška, Mindaugas Stašys ir Gabrielius Čelka – po 3 tritaškius, Henrikas Alekna ir Paulius Semaška – po 2, Aurelijus Pukelis ir Kšištofas Lavrinovičius – po 1.

„Vytis“ pagerino ir klubo sezono rezultatyvumo rekordą. Prieš tai ekipa daugiausiai buvo sumetusi 115 taškų, tačiau tuomet tai padarė mače su trimis pratęsimais. Šįkart įspūdingam taškų skaičiui užteko ir keturių kėlinių. Šakių klubas pataikė 68 proc. dvitaškių (17/25) ir 8 baudas iš 9. „Vyčio“ istorinis rekordas yra 135 taškai, kurie buvo pelnyti 2018 metais.

Visi „Vyčio“ krepšininkai pasižymėjo taškais. P. Beliavičius pelnė 26 (8/11 trit.), M. Stašys 18 (3/3 trit., 5 rez. perd.), P. Semaška 14 (4/4 dvit., 2/7 trit., 7 rez. perd.), Š. Vingelis (3/3 trit.) ir G. Čelka (3/4 trit.) po 13, K. Kokoška (3/4 trit.) ir K. Lavrinovičius po 9, A. Pukelis (5 atk. kam., 4 rez. perd.) ir H. Alekna (2/4 trit.) po 8 taškus.

Tiesa, kitą dieną vykusios rungtynės Palangoje nebuvo tokios sėkmingos. Po atkaklios kovos ir pratęsimo 92:93 (22:27, 20:23, 16:9, 21:20, 13:14) „Vytis“ turėjo pripažinti Palangos „Kuršių“ pranašumą.

Šakių komandoje rezultatyviausias buvo Darjušas Lavrinovičius, surinkęs 22 taškus (10 atk. kam., 32 naud. bal.), Š. Vingelis pridėjo 21 (5/6 dvit., 22 naud. bal.), P. Beliavičius – 18 taškų.

Dar vienas susitikimas laukė šeštadienį, kur išvykos rungtynėse „Vyčio“ krepšininkai užtikrintai 85:60 (17:16, 16:22, 28:12, 24:10) nugalėjo Molėtų „Ežerūno-Atleto“ ekipą.

Šakių komandoje išsiskyrė 15 taškų surinkęs M. Stašys, D. Lavrinovičius (8 atk. kam.) ir K. Lavrinovičius (7 atk. kam.) – po 14, P. Beliavičius (6 rez. perd.) ir Š. Vingelis – po 13 taškų.

Krepšininkai nepoilsiavo ir Valstybės atkūrimo dieną. Išvykos rungtynėse 90:62 „Vytis“ sutriuškino paskutinėje turnyrinės lentelėje besirikiuojančius Šilalės „Lūšies“ krepšininkus.

Šakių komandoje rezultatyviausias buvo A. Pukelis, surinkęs 24 taškus (8/8 dvit., 5 atk. kam., 32 naud. bal.), P. Semaška (9 rez. perd., 22 naud. bal.) ir D. Lavrinovičius (6 atk. kam., 23 naud. bal.)  pridėjo po 14, Karolis Kokoška – 11, Paulius Beliavičius – 9 taškus.

Jau paaiškėjo ir visos 12 komandų, kurios pateks  atkrintamąsias varžybas. Jonavos „CBet“, Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ ir Šakių „Vytis“ jau užsitikrino tiesioginį kelialapį į ketvirtfinalio etapą. Arti jo yra ir „Telšiai“, kurie šiuo metu nuo ketvirtoje vietoje esančių Kauno „Žalgirio-2“ krepšininkų atsilieka viena pergale, bet telšiškiai dar sužais keturis mačus, o žalgiriečiai jau baigė reguliarųjį sezoną. 5–12 vietose liksiančios komandos atkrintamąsias pradės nuo aštuntfinalio.

Šeštadienį namuose „Vytis susitiks su Palangos „Kuršiais“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.