Debiutas nebuvo pats sėkmingiausias, bet optimizmo nepraranda

auto vv
Birželio 4–5 dienomis Lietuvos automobilių ralio čempionate debiutavo Tado Viliūšio ir Daumanto Vasiliausko ekipažas. Nors ne viskas ėjosi it per sviestą, sportininkai entuziazmo nepraranda.

Pasak D. Vasiliausko, pasiruošimas ralio sezonui prasidėjo dar lapkričio mėnesį ir, kaip būdinga, viskas vyko iki paskutinės akimirkos.
 
„Automobilį priregistravome likus dviem dienoms iki ralio, o visas pasiruošimas baigėsi paskutinę naktį. Penktadienį rytą atvykome į Kelmę, kur praėjome administracinę ir techninę komisiją, vykome susirašinėti trasų“, – įspūdžiais dalijosi šturmanas.

Vakare šakiečių jau laukė pirmasis greičio ruožas (GR) ir pirmas važiavimas naujai paruoštu BMW. Tiesa, buvo pastabėta keletas tobulintinų dalykų, kuriuos staiga imta tvarkyti, o šeštadienį jau laukė kitas GR, kurio vidury šakiečiai pastebėjo, kad automobilis važiuoja nepilna galia. Penktame greičio ruože tempas pradėjo gerėti, ekipažas pakilo 15 pozicijų aukščiau, tai ypač džiugino šakiečius, tačiau aštuntajame greičio ruože automobilis pradėjo kaisti ir į finišą BMW nuriedėjo.

„Sprogo radiatorius ir taip baigėsi pirmasis mūsų ralis. Aišku, liūdna, bet namų darbus iki kito ralio pasidarysim ir grįšime stipresni“, – optimizmo nepraranda D. Vasiliauskas.

Antras čempionato etapas vyks liepos 9–10 dienomis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.