Apdovanojimai – geriausiems rajono sportininkams

sportininku apdovanojimai
Suaugusių grupėje geriausių sportininkų apdovanojimai buvo įteikti 15 įvairiuose čempionatuose prizines vietas pelniusių sportininkų. D. Pavalkio nuotr.

Praėjusį penktadienį geriausi rajono sportininkai, jų treneriai bei mokytojai rinkosi Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre (JKSC). Po pernai nuotoliniu būdu surengtų apdovanojimų šiais metais geriausieji ir vėl pagerbti gyvai.
 
Iššokę iš sportinių aprangų, šventiškai ir nuotaikingai nusiteikę į renginį rinkosi sportininkai, pernai skynę laurus įvairiuose čempionatuose. Juos sveikino tiek rajono valdžios atstovai, tiek abu Seimo nariai, JKSC direktorė Roma Paškevičiūtė. Nors prabėgo dar vieni įtampos ir iššūkių pilni metai, laimėjimų išties būta. O kai jie iškovojami ne taip lengvai, pergalės tik saldesnės.

Pirmiausiai apdovanojimų sulaukė įvairiuose ne tik mūsų šalies čempionatuose prizines vietas pelnę geriausi sportininkai moksleiviai: Matas Kavaliauskas (lengvoji atletika, rutulio stūmimas, mokytojas Edvardas Grigošaitis), Rokas Šakėnas (lengvoji atletika, disko, ieties metimas, mokytojas E. Grigošaitis), Šarūnas Račiukaitis (lengvoji atletika, 400 metrų bėgimas, mokytojas Algirdas Ulinskas), Mykolas Jakštys (badmintonas, mokytojas Valentinas Bagdanavičius), Vakaris Puidokas (badmintonas, mokytojas V. Bagdanavičius), Kajus Gabrielius Čižauskas (štangos spaudimas, treneris Rimantas Simokaitis), Lukas Abraitis (štangos spaudimas, treneris R. Simokaitis), Ieva Smirnovaitė (grappling imtynės, treneris Vytautas Smirnovas), Ariana Šuopytė (dziudo, grappling imtynės, treneris V. Smirnovas), Jurita Janušytė (dziudo, grappling imtynės, treneris V. Smirnovas).

Suaugusiųjų grupėje apdovanoti šie sportininkai: Giedrė Vidžiūnienė (jėgos trikovė, treneris R. Simokaitis, Vidmantas Baublys (jėgos trikovė, treneris R. Simokaitis), Kęstutis Smirnovas (sporto klubas „Audra“), Tautvydas Antanaitis (sambo, grappling, sporto klubas „Audra“), Sandra Bacevičiūtė (grappling imtynės, treneris V. Smirnovas), Valdas Pališkis (rankų lenkimas, sporto klubas „Aidas“), Aurimas Subačius (rankų lenkimas, treneris Romutis Pališkis), Mantas Sutkus (rankų lenkimas, treneris R. Pališkis), Jurga Misiukevičienė (kultūrizmas ir fitnesas, treneris Vytas Dielininkaitis), V. Dielininkaitis (kultūrizmas ir fitnesas, treneris Arvydas Mickus), Algimantas Glikas ir Marius Petkūnas (automobilių sportas), Vilmantas Karalius (automobilių sportas, „Šakių ASK“), Tadas Viliūšis ir Daumantas Vasiliauskas (automobilių sportas, „Šakių ASK“), Giedrius Vilčinskas (dviračių sportas, sporto klubas „Vėjas“).

Tradiciškai apdovanoti ir aktyviausi rajono sporto klubai: „Ošimas“ (klubo prezidentas V. Smirnovas), „Fortūna“ (prezidentas R. Simokaitis), „Vėjas“ (prezidentas Mindaugas Balčiūnas), „Audra“ (prezidentė  Gintarė Bubnytė-Smirnovienė) ir Šakių kultūros ir sporto klubas (prezidentas Raimundas Masevičius).

Geriausių Šakių rajono komandų titulai teko Šakių krepšinio komandai „Vytis-Gulbelė“ (Marijus Užupis, Šarūnas Vingelis, Aurelijus Pukelis, Paulius Beliavičius) ir Šakių JKSC vaikinų (U-17)  komandai (Karolis Pavalkis, Benas Vaišvilas, Paulius Mozūraitis, Adomas Maksvytis, Algirdas Sutkus; mokytojas Laimis Linertas).

Už aktyvią sportinę veiklą diplomais apdovanoti 38 Šakių JKSC moksleiviai, dalyvavę įvairių sporto šakų Lietuvos čempionatuose.

Taip pat pasidžiaugta ir iniciatyvomis, kurias organizuoja sporto entuziastai, neturintys savo klubų. Tai Mantas Aleksa, puoselėjantis Šakiuose teniso sportą; Vykintas Augustaitis, jau penktą kartą organizavęs „Šešupės regatą“; Juozas Jonuška, rengiantis mažojo triatlono varžybas Girėnuose; Rugilė Bitautaitė, Marius Pavalkis ir Giedrius Tamošaitis – Naktinio krepšinio 3x3 ir krepšinio stovyklos vaikams organizatoriai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.