Šakių badmintonininkai – Pasaulio lietuvių sporto žaidynėse

badminto wrPraėjusį savaitgalį Klaipėdoje vyko IX Pasaulio lietuvių sporto žaidynės, kuriose be kitų sporto šakų entuziastų rinkosi ir badmintono mėgėjai. Tarp jų - ir šakiečiai.
 
Nuotr. Antrą kartą žaidynėse dalyvaujantys Šakių badmintonininkai varžėsi visose kategorijose.
 
Tris dienas trukusiose varžybose dalyvavo 133 sportininkai iš 14 Lietuvos klubų bei Jungtinės Karalystės, Baltarusijos, Kipro ir Estijos. Šakiečiai badmintonininkai Pasaulio lietuvių sporto žaidynėse dalyvauja jau antrą kartą – pirmą kartą 2009 metais jie rungtyniavo Vilniuje.

Šakių badmintono klubui atstovavo 12 šakiečių, kurie varžėsi visose kategorijose. Jau penktadienį į Klaipėdą atvyko jauniai (jaunesni nei 19 metų). Šioje kategorijoje šakiečiams atstovavo Andrius Bendoraitis, Džiugas Karalius ir Urtė Gečaitė. Pastaroji moterų dvejetų kategorijoje iškovojo sidabro medalį, o vienetuose pateko tarp aštuonių stipriausių. A. Bendoraitis vyrų vienetų kategorijoje pateko tarp 16 pajėgiausių.

Suaugusiųjų kategorijoje šakiečiai neiškovojo medalių, tačiau net trijose kategorijose buvo labai arti jų. Ketvirtosios moterų dvejetų kategorijoje liko šakietės Inga Bankauskienė ir Erika Štrimaitytė, taip pat šakietis Stanislovas Grincevičius net dviejose kategorijose liko ketvirtas – mišriam ir vyrų dvejetuose.

Veteranų grupėje geriausiai sekėsi Vaidai Gečienėi, kuri poroje su jau dešimtmetį Kipre gyvenančiu Ovidijumi Žukausku mišrių dvejetų kategorijoje iškovojo aukso medalį.

Šiais metais Klaipėdoje vykusiose žaidynėse susirinko 24 skirtingų sporto šakų mėgėjai iš Lietuvos ir dar 20 pasaulio šalių. Pirmosios Pasaulio lietuvių sporto žaidynės surengtos 1978 metais Kanadoje, Toronte. Vėliau jos vyko Čikagoje, o 1991 metais sugrįžo į Lietuvą ir čia rengiamos kas ketveri metai.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px