Sergamumo rodikliai – gerėjimo linkme

Sergamumo Covid-19 rodikliai rodo, jog situacija rajone gerėja. Jei penktadienį rašėme, jog 100 tūkst. gyventojų tenka 349 sergantieji, tai pirmadienį ryte šis skaičius nukrito iki 284 atvejų (Lietuvos vidurkis 466).

Pasak savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo Redo Juškaičio, saviizoliacijoje yra 257 žmonės, serga 84. Pandemijos pagreitis rodo žymų gerėjimą, gerokai mažiau nustatoma ir naujų atvejų – vidutiniškai keturi atvejai per dieną. Jei ankstesnę savaitę teigiamų viruso atvejų punkte buvo nustatoma daugiau nei 7 proc., tai dabar – 4,8 proc. Per paskutinę savaitę susirgo 27 žmonės, iš kurių 15 moterų ir 12 vyrų, trys atvejai, kai virusas diagnozuotas 65-erių metų ir vyresniems, tad išlieka tendencija, kad labiau serga jaunesni žmonės.
 
Nuo pirmadienio pradėjus veikti Galimybių pasui, mobiliame patikros punkte ketinama didinti greitųjų antigenų testų skaičių, nes manoma, kad norinčių tikrintis gali daugėti. Šiuo metu pilnai neišnaudojami ir PGR bei antikūnų testai, tad artimiausiu metu planuojama šiuos skaičius peržiūrėti.

Per praėjusią savaitę rajone buvo paskiepyti 1126 žmonės, tačiau apskritai pastebima, kad žmonės vakcinacijai registruojasi gana vangiai, o galimybės šiuo metu rajone leidžia paskiepyti ir daugiau žmonių. Vakciną galima rinktis kokią nori, tačiau populiariausia išlieka „Pfizer“. Šią savaitę rajoną turėtų pasiekti 942 dozės „Pfizer“ bei 300 „Modernos“ vakcinos dozių. Nuo pirmadienio vakcinuotis kviečiami 35-erių metų ir vyresni žmonės.

R. Juškaitis kalbėjo, kad nors vakcinavimo centras dirba nuo pirmadienio iki šeštadienio, papildoma galimybė skiepytis bus ir sekmadieniais.

„Atvažiuotų Raudonojo kryžiaus komanda su savo personalu, pasistatytų palapinę, tik dėl konkrečių datų dar negaliu pasakyti“, – informavo savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovas.

Manoma, kad tokia komanda galėtų įsikurti netoli bažnyčios, taip sudarant sąlygas pasiskiepyti vyresnio amžiaus žmonėms.

Šiuo metu iš viso rajone yra pasiskiepiję 35,3 proc. rajono gyventojų arba 9195 asmenys (iš jų abiem dozėmis vakcinuota 18 proc., viena – 17 proc.).

Vis dar išlieka savanorių poreikis – jų ypač reikia mobiliame patikros punkte eismo bei srautų reguliavimui, norintys pagelbėti laukiami ir vakcinavimo centre.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.