Rajone paskiepytų skaičius perkopė 50 proc. ribą

Epidemiologinė situacija prastėja tiek šalyje, tiek rajone, nors kol kas išliekame saugesnėje žaliojoje zonoje, o kaimyninės savivaldybės – Kaunas, Kazlų Rūda, Marijampolė – jau dažosi geltonai.

Ketvirtadienio duomenimis, rajone 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų teko 15,3 atvejo, pirmadienį tokių atvejų buvo 11,5 (Lietuvoje – 45,1 atvejo). Po ankstesnės paros, pasak savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo Redo Juškaičio, turime du naujus atvejus, iš viso statistiškai serga penki žmonės, mirčių rajone nuo Covid-19 nėra padaugėję – nuo pandemijos pradžios liga nusinešė 28 rajono gyventojų gyvybes. Beje, šiuo metu tarp sergančiųjų visos moterys nuo 19 iki 65-erių metų.
 
Per savaitę buvo atlikti 267 testai, iš jų teigiamų atvejų šoktelėjo nuo 0,8 proc. pirmadienį iki 1,5 proc. ketvirtadienį.

Kalbėdamas apie vakcinavimą, R. Juškaitis pastebėjo, kad jaučiamas tam tikras pirmam skiepui ateinančių sujudimas ir tai siejama su nuo pirmadienio, liepos 26-osios, įsigaliosiančiais pakeitimais – papildytas sąrašas sričių, kuriose darbuotojams leidžiama dirbti tik pasiskiepijus, o jeigu skiepo neturi ar nėra persirgęs, – numatomas testavimas kas 7–10 dienų. Tad galbūt dažnas įsivertina, ar geriau pasiskiepyti, ar nuolat testuotis.

Privalomai nuo liepos 26 d. testuotis turės krovinių tarptautinio vežimo, viešojo transporto ir keleivių vežimo, laisvalaikio ir pramogų, kultūros, meno paslaugų teikimo, viešojo maitinimo paslaugų teikimo veiklos, mažmeninės prekybos srityje dirbantys darbuotojai, viešojo administravimo subjektai, profesinės karo tarnybos kariai. Taip pat privalomai testuotis turės žmonės, kurie dirbs su pastaruoju metu į Lietuvą plūstančiais neteisėtais migrantais.

„Manau, ši priemonė paskatins skiepytis, čia pakliūva ir savivaldybė tarp jų, kaip viešojo administravimo subjektas, ir mūsų įstaigos“, – sakė R. Juškaitis.

Ketvirtadienio duomenimis, rajone buvo paskiepyta 13 tūkst. 200 žmonių arba 50,6 proc. gyventojų. Lietuvoje šis rodiklis yra 47,4 proc.

Rajone gausiausiai paskiepyta 75–79-erių metų amžiaus grupė (70,6 proc.), beveik 70 proc. paskiepytų yra ir 65–69-erių metų amžiaus grupėje.

Šiandien mobili vakcinavimo brigada vėl vyksta į Griškabūdį bei Kudirkos Naumiestį, o nuo pirmadienio bus sukamas antras ratas po rajoną – prasidės revakcinacija, laukiami ir pirmojo skiepo pageidaujantys gyventojai, tačiau „Janssen“ vakcinos šiuo metu rajonas neturi. Tad pirmadienį skiepijimas vyks Gelgaudiškyje ir Plokščiuose, šįkart ketinama aplankyti ir gyvenvietes, kurios bus netoli pagrindinės skiepijimo vietos. Pavyzdžiui, ketinama stabtelėti ir Valenčiūnuose, Gerdžiūnuose, Liepalotuose, Žygėnuose, Gotlybiškiuose. Tikslesnė informacija nuolat skelbiama savivaldybės svetainėje, atvykimas derinamas ir su vietos seniūnais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.