Svarstys, kaip ateityje užtikrinti paslaugas

Savivaldybės taryba pritarė prašymui UAB Dalios Zaleskienės ambulatorijai skirti 16 tūkst. 800 eurų integralios pagalbos namuose projekto vykdymui iki naujų metų. Kaip ateityje, t. y. nuo kitų metų rajone bus užtikrinamos šios paslaugos, dar klausimas atviras, bet pabrėžiama, kad bus dedamos visos pastangos, jog žmonės be šių paslaugų neliktų.

Be minėtos ambulatorijos, rajone integralios pagalbos namuose paslaugas teikia ir Socialinių paslaugų centras. Ši įstaiga paslaugas teikia 30 žmonių, ambulatorija – 23 asmenims. Projektas buvo pradėtas įgyvendinti dar 2013 m., vėliau jo įgyvendinimas pratęstas, tačiau dabar dažnas šias paslaugas gaunantis neįsivaizduoja savo gyvenimo be specialistų pagalbos savo namuose. Šios paslaugos mėnesio kaina Socialinių paslaugų centre yra 729 eurai, D. Zaleskienės ambulatorijoje – 782 eurai.
 
„Finansinių išteklių ir dabar trūksta, turime biudžeto lėšomis prisidėti. Galvoju, kad nuo naujų metų greičiausiai turės būti reformuotos į mobilias komandas ir dalį tų socialinių funkcijų persiduos asmeniniams asistentams“, – apibūdindamas situaciją komiteto posėdžio metu kalbėjo vicemeras Darius Jakavičius.

Jis atkreipė dėmesį, kad projekto įgyvendinimas baigiasi, jis pratęstas jau kelis kartus.

Socialinės paramos skyriaus vedėja Daiva Pilypaitytė viliasi, jog projekto įgyvendinimui ir toliau pavyks gauti Europos Sąjungos fondų lėšų. Kad paslauga nenutrūktų, sako vedėja, yra suinteresuota ir ministerija, tačiau kol kas nėra galutinai aišku, kaip ateityje šios paslaugos bus tęsiamos. Galbūt, apie tai jau kalbama ne pirmą kartą, tai bus siejama su pasikeitimais ir sveikatos paslaugų sektoriuje, tai yra reikiamos paslaugos siejamos su ambulatorinėmis paslaugomis.

„Mes turėsime dėliotis, kas bus slaugoj, kas socialinėj srity“, – teigė D. Pilypaitytė.

„Ar per nevyriausybines, ar per biudžetines įstaigas, bet paslaugos bus užtikrinamos“, – žadėjo meras Edgaras Pilypaitis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px