Paluobių pagrindinė mokykla nori likti savarankiška

Praėjusią savaitę Paluobių pagrindinėje mokykloje lankėsi rajono savivaldybės mero pavaduotojas Edgaras Pilypaitis bei Švietimo ir sporto skyriaus specialistai. Mokyklos vadovai ir Griškabūdžio seniūnas Saulius Naumavičius tarėsi, kaip mažėjant mokinių skaičiui, čia išsaugoti savarankišką mokyklą.
 
Savivaldybės tarybos patvirtintame rajono mokyklų tinklo pertvarkos plane numatyta, kad 2016 metais Paluobių pagrindinė mokykla gali būti reorganizuota į Griškabūdžio gimnazijos pagrindinio ugdymo skyrių. Viskas priklausys nuo čia besimokančių vaikų skaičiaus. O jis kiekvienais metais žymiai mažėja.  Jei 2013 – 2014 mokslo metais  čia mokėsi 101 mokinys, tai šiais mokslo metais liko tik 75. Padėtį galėtų išgelbėti daugiafunkcio centro įkūrimas. Šiuo metu čia veikia laisvalaikio salė, mokyklos biblioteka sujungta su Šakių viešosios bibliotekos filialu. Po vienu stogu galėtų įsikurti ir medicinos punktas, veikti vaikų darželis bei Vaikų dienos užimtumo centras. Nereikėtų net specialios pastato renovacijos.

Paluobių mokyklos bendruomenė kitais metais švęs mokyklos 100 metų jubiliejų, tačiau tik nuo jos priklauso, ar mokykla liks savarankiška , ar bus reorganizuota į Griškabūdžio gimnazijos skyrių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px