„Ir šviesa, ir tiesa mūs žingsnius telydi!“

gimnazija10Gegužės 16 diena Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijai buvo išskirtinė. Miestelio ir mokyklos bendruomenė šventė pirmąją jubiliejinę sukaktį – prabėgo dešimt metų, kai buvusiai vidurinei mokyklai buvo suteiktas gimnazijos statusas.
 
Šiai šventei Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos bendruomenė ruošėsi ilgai ir atsakingai. Nusprendusi šią datą kiek ypatingiau įamžinti ateities kartoms, ji ėmėsi darbo. Iš daugybės pasiūlymų buvo sunku išsirinkti vieną, tad buvo apsistota prie trijų – išleisti knygą, kiekvienai išėjusiai gimnazijos laidai pasodinti po kalninę pušelę ir mokyklos kieme pastatyti atminimo akmenį. Dvi savaites kiekvieną rytą mokiniai ir mokytojai privalėjo ateiti ne tuščiomis – kiekvienas kišenėje atnešė po akmenuką, kurie buvo sudėti prie jubiliejinės datos įamžinimo akmens.

Dešimt metų – tai gražiausi ir nerūpestingiausi vaikystės metai. Kudirkos Naumiesčio kultūros centre gimnazijos bendruomenė pervertė istorijos lapus – prisiminė svarbiausius  įvykius, kuriuos paįvairino skaidrės ir mokyklos saviveiklininkų pasirodymai. Svečių Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazija šventės metu sulaukė daugiau nei tikėjosi. Bendruomenė džiaugėsi Premjero Algirdo Butkevičiaus  sveikinimu, kurį perdavė į jubiliejinį renginį atvykęs Seimo narys Mindaugas Bastys, tačiau tikriausiai labiausiai juos nustebino Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės parodytas dėmesys – atsiųstas sveikinimas.

Kitą staigmeną padarė buvęs Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos mokinys ir pirmasis prezidentas Edgaras Stanišauskas. Jis penkiems daugiausiai pasižymėjusiems moksleiviams įteikė pinigines premijas: Emilijai Andriukaitytei ir Jorūnei Jokimaitytei - už aukštus pasiekimus moksle ir olimpiadose, Ugnei Belevičiūtei – už aktyvią visuomeninę veiklą, Nedui Makūnui – už pasiekimus sporte,  Gintarei Benekeraitytei – už saviveiklinę veiklą.

Dešimtmečio šventę vainikavo prisiminimų vakaras sodyboje, kur neformalioje aplinkoje pabendrauti rinkosi vyresnioji karta - buvę mokytojai ir mokiniai, bei grupės „Padaryti neteisėtai“ koncertas – dovana jaunimui, dabartinei gimnazijos laidai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.