Baseine – pirmosios pamokos

baseinas plaukimasPraėjusią savaitę Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre (JKSC) prasidėjo pirmosios plaukimo pamokos šešių rajono mokyklų 72 pradinukams, tačiau išmokti plaukti gali ne tik jie, bet ir visi norintys. Būsimų plaukikų sąrašai nuolat pildosi.

Nuotr. Nors moksleiviai iškart norėtų plaukti, pirmiausiai jie turi išmokti taisyklingo darbo kojomis, plūduriavimo ir įgyti kitus įgūdžius.

Jau antrus metus Šakių JKSC dalyvauja Lietuvos plaukimo federacijos programos, skirtos pradinių klasių mokiniams, įgyvendinime. Jos metu, bendradarbiaujant su Kūno kultūros ir sporto departamentu, Švietimo ir mokslo ministerija, mokyklomis, dalis kūno kultūros pamokų yra skiriama plaukimo pratyboms. Taip mokyklinio amžiaus vaikai nemokamai įgyja pagrindinius plaukimo įgūdžius.
 
Iki gruodžio mėnesio dukart per savaitę po 12 moksleivių iš Kidulių, Paluobių, Lukšių, Sintautų, Kriūkų ir Gelgaudiškio mokyklų mokysis plaukti, sužinos, kaip saugiai elgtis vandenyje ir pan. JKSC direktorė Roma Paškevičiūtė sakė, kad projektas tikriausiai bus finansuojamas ir po naujųjų, tad mokiniai pamokėles galės tęsti toliau. Mokykloms reikia pasirūpinti tik moksleivių atvežimu iki sporto centro, o patys mokinukai noriai klausėsi trenerio Aurelijaus Marčiulionio pamokymų ir nerimavo, kada pagaliau jie jau galės laisvai plaukioti po baseiną. Tačiau pirmiausiai reikia įgyti taisyklingo darbo kojomis, plūduriavimo ir kitus įgūdžius . R. Paškevičiūtė džiaugėsi, kad moksleivius plaukimo pagrindų moko nuolat žinias bei darbo metodiką įvairiuose mokymuose gilinantis A. Marčiulionis.

Beje, plaukti baseine gali ne tik projekte dalyvaujančių mokyklų moksleiviai. Iki rugsėjo 14 d. renkamos naujos plaukimo grupės. Pasak centro administracijos, tėvai teiraujasi dėl penkiamečių galimybės mokytis plaukti, bet pamokos vyksta 6–18 m. vaikams. Sąrašai greitai pildosi, ne paskutiniais duomenimis, norinčių mokytis plaukti buvo daugiau nei 90. Dažniausiai pamokas pradeda lankyti mažesnio amžiaus vaikai, bet tarp norinčių yra ir kur kas vyresnių, mokytis gali ir suaugę. Sporto mokykloje plaukimo įgūdžius gilina, varžybose dalyvauja 24 moksleiviai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px